USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AKP İLE CHP KOALİSYONU!...

19-01-2021

Şimdiden duyuyorum, bazılarınız bana bu delidir diyecek, bazılarınız ise sen kim, ülkenin genel sorunlarına çözüm kim?

Benimde Türkiye’nin bu ücra köşesinden tıkanan sistem sorununa çözüm için düşünme hakkımın olduğu ve çeşitli senaryolar üretme görevimin olduğuna inancım var.

Bakın bu gün iktidarın en güçlü ve büyük partisi, yeni ortaklar arayışında, her kapıyı çalıyor ve herkes ten medet umuyor!

İrili ufaklı partilere giderek destek istiyor, bunların üst yöneticileri kabul etse bile bu partilerin tabanı acaba bu cumhur ittifakına destek verir mi?

 Bu meçhul, ama dediğim senaryo gerçekleşirse, bu sisteme uygun terzide biçilmiş özel kesim takım gibi cuk diye oturacağından eminim.

Bakmayın bu iki parti lideri, AKP ile CHP liderlerinin atışmalarına ve bir birine karşı siyasi düşmanlıklarına, bu atışmalar ve laflar birleşmek için engel değildir.

AKP siyasi olarak MHP ile ittifak kurduğunda, MHP lideri Bahçeli’nin Erdoğan için sarf ettiği ağza alınmaz lafları hatırlayın, ama bir günde can ciğer kardeş aynı yumurta ikizi oldular!

Bu güne kadar Milli beka ve Milli meselelerde, Hatta en kritik olaylarda bile CHP ulusalcı kimliği ile Cumhur ittifakının yanında yer alarak, mecliste destek vermiştir!

Demek ki bu konuda yani milliyetçilik sorununda bir engel teşkil etmeyecektir. CHP’nin AKP’den daha milliyetçi olduğu ortada!

Gelelim inanç konusuna, biri seminist, diğeri antiseminist, diğeri laik, bir diğeri anti laik ve Dinci, biri Ateist, diğer, Allah inancı taşıyor!

Ama ikisinin de bu alanlarda kararlılıkları tartışılır, iki tarafında ilkelerinden yeri geldiğinde ödün verdiğine şahit olmuşuz!

Bu gün AKP yönetiminin, AB ve ABD gibi Batı ittifakına ihtiyacı var ve bu alanlardaki güven ve itibarını sarstığı ortada, şayet Demokrasi, İnsan hakları ve hukuk devleti ilkelerine dönüş yapacaksa, kısa sürede, MHP den ayrılıp, batıcı ve laik bir parti ile ittifak kurması doğal.

MHP ittifak ı ile her gün birilerini dövmek, her gün hukuku çiğnemek, her gün çete ve mafya ile hesaplaşmak, her gün kaçakçılar ve karanlık insan ve guruplarla bir araya gelmek yerine, saf ve temiz, yontulmuş ve arındırılmış, marjinal guruplardan arındırılmış, bir parti daha iyi yakışır!

Yani U dönüşü ve Demokrasi ile Ekonomik paketlerin altını doldurmak için, yol arkadaşları da çok önemli, bu yüzden CHP en uygun olanı…

Bu parti ile çok iyi anlaşacakları gibi, bu partinin ittifak ı ile daha rahat edeceği ve onun kadar uysal birini bulamayacağı, yani Kılıçdaroğlu’na bu gün bile ne diyorsa onu kırmadığı bir lider ile Reis in daha rahat edeceği ortada!

Dün açılım ve barış sürecinde HDP ile PYD ile çok güzel bir ortaklık yapabilen bir AKP’nin CHP ile daha rahat edeceği kesin.

Hem CHP’nin idari kadroları, hazır bir bürokratik deneyimi olan tabanı ve çağdaş modern Türkiye için yetişmiş beyinleri var!

Türkiye’nin ve AKP’nin rahat bir nefes alması ve iktidar gücünün 2023 e kadar daha da artmasını düşünüyorsa AKP’nin geç olmadan CHP’nin kapısını çalması ve ansızın bir görüşme başlatmasını öneririm.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?