USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AKSA TUFANI VE İSRAİL SAVAŞ İLANI…

08-10-2023

Cumartesi sabahı, İsrail halkı çadırlarında bayram kutlamasında ve cumartesi tatilinde iken, Kassam tugayları tarafından, ani ve hızlı, aynı zamanda seri bir şekilde bu güne kadar görülmemiş şiddette,

‘Aksa Tufanı’ adı ile bir saldırı başlatıldı. 

Bu saldırı, zamanlaması ve hareketin gücü ve etkisi herkesi şaşırttı, ve tüm dünya da şok etkisi oluşturdu, buna kimse inanmak istemedi.

Ortadoğu da İsrail Filistin savaşı tüm dünyayı özellikle bölgemizi çok yakından ilgilendirmektedir. Bu iki halk barış ve huzur ortamına kavuşmadığı sürece bu bölgeye istikrar gelmez.

Bu hareketle birlikte, tüm haber kaynakları Hamas’ın başarısından ve onun gizlenen gücünden söz ederken,  seri ve atak hareketlerini övdü.

Birçok haber kanalı, İsrail’in zafiyeti, MOSSAD’ın habersizi ve boşluğu, CIA’nın gafleti olarak değerlendiriliyor.

Hatta İsrail hava savunma sistemi olan cam Kubbesini bile çok hafife alan birçok yorumcu dinledim, ama en yerinde olan yorumu ise Ön kibarın yorumu ve tahminleri oldu.

Büyük Ortadoğu projesi çerçevesinde sona doğru gelinirken sınırların yeniden çizilmesi için İsrail’in büyük işgal projesini geliştirmesi amacıyla, önce mağdur duruma düşürülmesi ve ardından Suriye, Lübnan gibi komşularını işgal ederken, Filistin halkını yok etmesi için dünya kamuoyundan tam destek alması…

Yoksa bu kadar büyük bir istihbarat örgütüne sahip olan MOSSAD gibi Hamas’ı kuran ve içinden haberdar olan bir istihbaratın bu kadar büyük bir saldırıyı haber almaması, tüm dünya da cirit atan CIA’nın bu silah ve mühimmattan haberdar olmaması mümkün değil.

Zaten saldırının başından itibaren olaylar İsrail lehine ve Netanyahu çıkarına yöneliyor, öncelikle İsrail başbakanı Netanyahu, aylardır içerideki protestoları bir anda sonlandırmış oldu, ikincisi tüm dünya İsrail de yapılan saldırıya karşı İsrail yanında yer aldı ve onun bundan sonraki yayılmacı ve savaş ilanına destek verdi.

Ayrıca barış ortamında hiçbir metre ilerlemeyen İsrail ordusu şimdi haklı gerekçelerle Filistin topraklarını işgale başlayacak!

Buna tüm dünya destek verecek, İslam ülkeleri dahil, herkes seyirci kalacak, bununla da kalmayacak, Lübnan da Hizbullah saldırılarını gerekçe göstererek, o ülkeye ve Suriye de yine İran örgütlerini bahane ederek, Suriye’yi de işgal edecektir.

Örgütlerin saldırı ve katliamına emperyalist ve yayılmacı emelleri olan ülkeler göz yumunca mutlaka ardından bir işgal operasyonu başlattıklarını çok iyi biliyoruz!

Yakın tarihte, bu tür olaylar sonucu yayılan ülkelerin bu coğrafyada işgal operasyonlarına şahit olmuş bulunmaktayız.

Şimdi olay ve sonucunu değerlendirecek olursam, bu saldırı MOSSAD ve CIA tarafından olmasa dahi onların gözetiminde ve haberi dahilinde göz yumularak, büyük bir proje başlangıcı olarak planlandı.

İsrail in yayılmacı politikalarına başlaması ve içerde birlik beraberliğin sağlanması için gerekçe oluşturuldu!

Zaten ilk saldırıdan sonra Netenyahu, Savaş ilan ederken, İsrail muhalefeti ise iktidarın yanında ve birlikte hareket edeceklerini açıkladılar!

Yahudiler bu tür katliamları birinci ve ikinci dünya savaşında yaşatarak, kendilerini dünya da mağdur halk olarak ilan ederek, her yeri ele geçirme projelerinden dolayı deneyimli bir ulus ve halktır.

Şimdiden Hamas’ın, vahşet dolu saldırı yayınlarını tüm dünya ile paylaşmaya başladılar, sokaklardaki cesetler, kadınların vücudu üzerindeki hareketler….

İşte büyük proje ve beklenen sonucu bu, İslam alemi bu operasyona itidalli yaklaşmalı ve bu operasyonun sonuçlarını iyi düşünmelidir.

Büyük İsrail devleti için yol açıldığına ve zemin hazırlandığına inanıyorum, buna bizzat İslami örgütler neden oldular!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?