USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ALGI, REALİTEYE KARŞI!..

02-10-2023

İktidar, devlet ve siyasi irade, ne derseniz deyin yüklendiği misyon ve yerine getirmesi gereken işin çok uzağında, algı oluşturarak, bu koskoca ülkeyi yönetmeye çalışıyor!

Narko terör devletine dönüştüğünü iddia edenler bunu boşuna söylememişler, dikkat ederseniz merkez bankası bilançoları tamamen kaynağı belirsiz kalemlerden nerdeyse oluşacak!

Bu kalemin anlamı karanlık ve suç örgütleri tarafından yönetilen bir şirket görünümü vermektedir, nerden geldiği belli olmayan para, hesabı verilmeyecek paradır.

Uluslararası dolaşımda olmayan ve global sistemin kayıtları dışında dolaşan para, her zaman başa bela olan paradır, o tür paraların kaydını uluslararası suçlarla mücadele eden örgütler tarafından tutulmaktadır.

Bu yüzden kayıt altında ve sistemde dolaşımda olan paralarını koruyan ülkeler bu tür ülkeleri gri listeye alarak onlarla ticari ve finansal işlerini askıya almaktadırlar!

Bir nevi aile gibi düşünsek bir ülkeyi dışarıda olan görünümler ailenin yapısı ve onun itibarına göre alacağı borç ve kredi gibi…

Bir aile bir mahallede veya bir binada, komşuları tarafından çok iyi bilinir, özellikle ailenin geçim kaynağı, aile fertlerinin çalışma yer ve meslekleri, ailenin harcama kalemleri…

Bunların tamamı komşuları ve akrabaları tarafından göz önünde bulundurulur, aile buna göre toplum tarafından değerlendirilir!

O aile şayet hiçbir ferdi çalışmıyor ve son derece müsrif davranıyorlarsa, komşuları tarafından, hiçbir yardım ve desteği bile alamaz, hatta onlardan uzak kalmak isterler.

Tıpkı bir ülkenin dış işlerinde yalnız kaldığı gibi, ne rahmet edilir ne de yardım edilir, borç para ise hiç verilmez, yani yalnız kalır.

İşte uluslararasında gri listeye giren biri bu şekilde dışlanır ve hiçbir itibar görmez, yardım için kimse ona el uzatmaz…

Aile fertleri hiç çalışmıyorsa ve sürekli borç alarak geçinmeye çalışıyorsa, gün gelir ödemediği borçları için alacaklılar kapısına dayanır ve ellerinde evlerinde ne varsa alıp götürürler!

Aile fertleri çıplak ve aç ortada kalır hatta başını sokacakları bir dam bile bulamazlar, bu devletler için son akıbetleri olur ve halkın dışarıda, köprü altlarında, çöplüklerde, soğuktan ve açlıktan ölmelere…

İşsizlik ve eğitimsizlikten oluşan psikolojik travmalar ve bunalımlardan dolayı, uyuşturucu ve intihar vakaları…

İşte çalışmayan, üretemeyen ve israf içinde olan bir aile sonunun nereye vardığına şahit olduk, şimdide devletlerin bu aile yapısı içinde durumuna gelecek olursak…

Devlet, kendi halkının refahı için, halkının huzuru için, halkının güvenliği ve yarınları için hiçbir çaba içinde değil ve planlı projeler üretemiyorsa, günü kurtarmak için, dışarıdan ve borç alarak, desteklerle işi yürütmeye çalışıyorsa…

Bunun sonunda ise hukuk ve güvenlik yönünden, eğitim ve sağlık yönünden gözünü gayrimeşru yollara dikmiş ise o devletin uluslararasında bir itibarın olmayacağı gibi, böyle bir devlet hiçbir ülkeden kredi ve borç para bulması mümkün olmayacak!

Amerika’dan eli boş dönen Maliye Bakanı yarın gideceği İngiltere’den de eli boş dönecektir, ulular arası ilişkilerde mahalle komşuları gibi, borç isteyenin önüne kötü sicilini ortaya koyarak, kredisinin bittiğini yüzüne okuyacaklar!

Bizim bu kafa, bu yapı ve bu sicil ile sadece para dilenerek, düze çıkmamız mümkün değildir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?