USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“ALLAH KURANI KORUYOR MU?”

24-01-2023

“Kur'an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız. Bu âyet açıkça göstermektedir ki, Kur'an-ı Kerim Allah'ın koruması altındadır ve kaybolmaksızın, en ufak bir tahrife uğramaksızın kıyamete kadar aslı... Devamı.. Kuşkusuz zikri (mesajı) biz, evet biz indirdik ve onu koruyacak da elbette yine biziz.”

Allah’ın koruması altında olan bir kitabı İn ve Cin topluluğunun zarar vermesi mümkün değil.

Tabi Müslümanlar, bu kitabı okuyup ona inanıyorlarsa bu ayete de inanmaları gerekirdi, evet kitaba saygısızlık yapılması hiç kimse tarafından kabul edilebilir bir davranış değil.

Yine Peygamber efendimiz ahır zaman ve içinde yaşadığı fitne fesat toplumu nu dikkate alarak, bir münafık size bir haber getirdiğinde onu iyice araştırın demişti.

Ayrıca yine Kuran ı okumuş ve bilgi sahibi olsalardı Müslümanlar, Kuranda bu konuya işaret eden bir ayeti kerimden haberleri olurdu.

 “Ey iman edenler, eğer bir fasık, (harama ve yalana meyilli şahıslar, oluşumlar ve yayın organları) size (kızdırıp kışkırtıcı veya oyalayıp aldatıcı) bir haber getirip (verirse), onu ’etraflıca araştırın’ (her anlatılana hemen inanıp kanmayın). Yoksa bilmeden (ve yanlış yönlendirme sonucu), bir kavme (ve kesime) kötülükle sataşıp (haklarına tecavüz etmiş duruma düşersiniz) de ardından bu işlediklerinize pişman oluverirsiniz.”

Bu ayet ise Hucurat 6. Ayet bu konuda maalesef Müslümanlar akıl edemiyor ve akıllarını başlarına alamıyorlar.

Fitne fesat ve çeşitli çıkar ilişkilerinin döndüğü Emperyalizmin ana yurdu olan bir bölgede ve çeşitli hilelerin çevrildiği bir zamanda, dünya yı fitne fesada sürükleyen bir topluluktan gelen bir haber!

İçinde provokasyon mu, seçim programı mı, savaş hilesi mi olduğu bilinmeyen bir eylemi hemen, alıp kuran a hakaret diye provokasyon a gelmek gerçek Kuran nesline yakışmaz.

Bakın bu konu ile ilgili yapılan açıklamaya ve değerlendirmeye, nelerin döndüğünü varın siz hesap edin. 

“ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumartesi günü İsveç’te Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-Kerim’in yakılmasının "tiksindirici" bir eylem olduğunu söyledi. Sözcü Price, eylemin NATO'nun birliğini sabote etmeye yönelik olabileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamaları hakkında yorum yapmayan Price, "Finlandiya ve İsveç, NATO'ya üye olmaya hazır" dedi.”

Rusya’nın NATO ile böyle bir savaşın içinde olması ve Türkiye’nin İsveç’in Nato’ya alınması konusunda engel olması hiç kimsenin aklına özellikle uyanık Müslümanların aklına niye gelmiyor!

O zaman İsveç’i değil, Rusya’yı kınamak gerekmez mi? Bu hali ile provokasyona gelmiş olmaz mıyız, Ey Müslüman siyasetçiler!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?