USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AVRUPA’NIN UCUZ İŞ GÜCÜ MERKEZİ...

24-11-2021

Kısacası Avrupa nın Çin i olma yolunda olduğumuzu hala bir çok kişi anlayamamış buna üzülüyorum.

Avrupa bu misyonu, yıllar önce TOOB başkanı ve AKP genel başkanı ile anlaşarak yürürlüğe konulması için düğmeye basmıştı.

Uzun süreden beri bekleniyordu, bir işçinin asgari ücreti 100 dolara indirilecekti, bu gün bunun çalışmaları hızlandırıldı.

Türk Lirasının hızla değer kaybettirilmesi bu projenin son halkası olsa gerek, bu iktidar ya bu projeyi gerçekleştirir veya iktidarı bırakır, bunun açık tarifi bu!

Bu projenin ilk basamağı, Suriyeli mülteciler ile başlamıştı, 3 milyon Suriyeliyi barındırmamız ve onları karın tokluğuna çalıştırmamızın altında bu çalışmalar yatmaktaydı.

Evet geçen gün çok hızlı dalgalanan Döviz piyasası bazı vatandaşları tedirgin etmiş olabilir, ama kaçınılmaz son bu maalesef…

Avrupa ve Amerika bunun için iktidara bastırıyor, bu iktidar olmazsa, yeni gelecek iktidar ancak bu şartları kabul ederse iktidar olur, aksi halde mümkün değil.

Çin i batırmayı planlayan Kapitalist global sistem bunun için yatırım yapacağı yeni iş gücü alanları yaratmaya çalışıyor…

Bu yüzden saraydaki ekonomi danışmanları bu amaç için yerleştirilmiş ve bu proje doğrultusunda program yaparak, ekonomimizi yönlendiriyorlar!   

Bakın size bu proje dahilinde ne mesajlar veriliyor, Kapıcıların bile otomobili ve her evin kapısında üç otomobil diyerek, toplumun hayat standardının yüksekliğini dile getirmeleri…

Batılı iş dünyasına seslenerek, işte size ucuz iş gücü ve düşük faiz ile değersiz Türk lirası hala neden yatırım yapmıyorsunuz diye batılı yatırımcıları çağırması…

Doları yıl sonuna kadar 15 veya 20 bin TL ye çıkararak, tamamen değersizleştirmek ve asgari ücreti 100 Dolar ile sınırlamak…

Dikkat ederseniz Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı geçen gün asgari ücret için fazla beklemeye gerek yok, iki hafta içinde sonuçlandırırız, ifadesini kullandı.

Hatta Asgari ücret için taraflarla anlaştıklarını ve tüm hazırlıkların bitirildiğini açıkladı, yani sendikalar da bu projenin içinde ve bu senaryoda yer alıyorlar!

Amaç belirlenecek asgari ücretten sonra doları biraz daha değerleyerek, asgari ücretin alım gücünü 100 dolar seviyesine düşürmek…

Yani işçilerin emekçiler karın tokluğu ile değil, açlık sınırı altında, gece gündüz modern köleler olarak çalıştırılmaları, bunu kabul etmeyen yerliler olursa cezaevleri ve sürgünler ile onları saf dışı etmek ve yerlerine Suriye li, Afgan ve >Irak lı sığınmacıları sahaya sürerek bu şartlarda çalıştırmak.

Bu Global emperyalizmin bir ekonomik savaşıdır, Ortadoğu projesinde bu rol bizim ülke siyasetçilerine verilmiş, bundan kaçınmanın yolu yoktur, hep birlikte başkaldırı veya hep birlikte aç kalmak!    

Muhalefet bu yüzden elini taşın altına koymuyor ve iktidara talip olmuyor, bunun sonucunu gördüğü için olaylara sadece seyirci, kalmakta ve vatandaşın örgütlü eylemlerine destek vermemektedir.

Bu projeyi iktidar bildiği gibi, muhalefet te bilmekte ve seyirci kalmaktadır. Sokak gösterileri ve tüm tepkiler sonuçsuz kalacağı şimdiden ortada, birkaç sol parti ise sosyalist sloganlar ve Proleter sınıfı mücadelesi vererek, slogan mücadelesinden ileri gidemeyecektir!

Bunların hepsini bilelim buna göre tavır alalım, yani toplumsal yoksulluk ve ucu iş gücü cenneti olmak için az bir Kur şoku kaldı!    

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?