USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞARIYA GİDEN YOL...

01-06-2022

Geçen hafta sonunda, meslek odamda yapılan seçimleri çok büyük bir farkla kazanarak, odamızın yönetim kurulunu ekibimle birlikte kazandım.

Tabi takdir Allah’ın ama kullara düşen bazı görevler olduğu bu görevlerinde harfiyen yerine getirilmesi gerektiği gerçeğini göz ardı edemeyiz.

Öncelikle inanlı ve kararlı bir şekilde hedefe kitlenmek gerekir, yaklaşık iki yıl boyunca bu hedef için yol haritası çizerek, yola çıktık.

Ekip olarak çok çalışkan ve çok ehil bir ekip oluşturduğumuz bir gerçek, başarı için ekibin iyi seçilmesi ve bu ekip iyi seçilirse başarının yarısını kazanmış oluyorsunuz.

Hem liyakatli hem de cevval bir ekibi bir araya getirdikten sonra hedefleri belirledik, çeşitli kitleler üzerinde çok güzel hedefler ortaya koyduk.

Yılmadık, yorulmadık, bıkmadık usanmadık, işin reklam ve gösteriş tarafını rakiplerimize bırakırken, biz cin aleminde görünmeyen hedeflere odaklanarak, hedeflerimize ulaştık.

Ortalıkta varlığımız görünmezken, başarımız konusundan kimse emin değildi. Hatta çoğu zaman bizi küçümseyen tepkileri almıyor değildik.

Ekip işi çok önemli dedik, birde ekip te inanç ve kararlılık olması çok önemlidir, bizler yola çıktığımız günden beri kazanacağız ve çok güçlüyüz sloganı ile söze başlardık ve bitirirdik.

Bir diğer yönü ile bazı kitlelerden her ne kadar umutsuz olsak ta o hedeflerden vaz geçmiyor ve ısrarla onları ikna etme yoluna gidiyorduk.

Yani kararlılık çok önemli, istikrara çok gereklidir, bıkıp usanmadan, yorulmadan, meslektaşları doğru ve iyi olduğumuzu göstermeye çalıştık ve bu gerçeği görmelerini sağladık.

Basiretli bir is adamı gibi davranarak, işimizin ehli olduğumuzu her alanda dile getirdik ve onu ispatlamak için her enstrümanı kullandık.

Ekip işi önemli derken, ekibin liyakati göz ardı edilmemeli, ekip güven vermeli ve kendine güveni tam olmalı, bu özellikleri ekibimiz tam olarak sağlıyordu.

Yeri geldiğinde, mesleki bilgi ve donanım konusunda, isteneni veriyorduk, yeri geldiğinde, idari deneyimlerimizi ve yöneticilik özelliklerimizi dile getiriyorduk.

Her ne kadar mesleğimizin deneyimli elemanları bunu iyi bilse de, mesleğe yeni giren genç meslektaşlarımıza bunu anlatmak, hem zaman, hem de kanıt gerekiyordu.

Tüm özellikleri bir araya getirdikten sonra, zamanımızı ve mesaimizi bu gerçekleri ulaştırmak için kitleleri sıkmadan, usandırmadan, rahatsız etmeden, ikna etmek…

İnsanları ikna etmek çok zor ve çok deneyim, bilgi birikim isteyen bir iş o yüzden, toplumsal ve mesleki deneyim kadar, pedagojik ve psikolojik bazı özellikleri taşımak lazım.

Biz akademik bir odanın eğitimli üyelerine yönelik çalışma yaptığımız için, olaylara öncelikle şüpheci bir yaklaşımla yaklaşan bu kitleyi ikna etmek çok zor.

Yani bu tür odalarda, ekip olarak dört dörtlük bir ekip olmamıza rağmen, zaman zaman bizi bile şüpheye düşüren eleştirilere maruz kalıyorduk.

Ama her türlü zorluklara rağmen Rabbime şükürler olsun, başarıyı ekibimizin kararlı ve ısrarlı tutumu sayesinde, sonuç ipini göğüsledik.

Başarıyı ekibimize borçluyuz ve ileriyi gören meslektaşlarımıza borçluyuz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?