USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞIBOŞ, DALGALARA KAPILMIŞ BİR GEMİDEYİZ!...

26-05-2021

Yaklaşık bir ay süreden beri bu ülkenin kimler tarafından nasıl yönetildiğine hepimiz çıplak gözlerle şahit oluyoruz!

Halkın yüzde 96’sı devletin yetkililerine bakanına ve en tepedeki siyasilerine inanmıyor, Bir TV kanalına çıkarak, her şeyi sorun, ama hiçbir soruya cevap vermeyeceğim, diyen içişleri bakanı, sosyal medya kullanıcılarından yüzde 4 lük inandırıcılık oyu alması, bu iktidara olan güven erozyonunu göstermektedir.

Eski başbakanından tutun, diğer suç örgütü üyelerine kadar hemen hemen herkese üstü örtülü mesajlar gönderen, içişleri bakanı, her taraftan iktidardan ve ortaklarından destek istemek için adeta, kanalda şov yaptı diyebiliriz…

O programa çıkan tüm gazeteciler de daha neye uğradıklarını bu gün bile anlamış değiller, Eski başbakan Davutoğlu bu gün o mesajların detaylarını anlam ve önemlerini açıkladı FOX TV’de bu uzun süreli dönemde devlet adına hareket edenlerin aslında neyin adına hareket ettikleri ortaya çıkıyor!

Bu iktidarın sorunu ne devletin bekası, ne de milletin bekası, sadece bir şey var koltuk, çıkar ve makamları söz konusu olunca, tüm değerleri ayaklar altına almak!

Bu ülkede ne Kürt sorunu, ne Alevi sorunu, ne de çete sorunu var bu ülkede, siyasi bir sorun var ve siyasilerin tamamının sahneden indirilmesi lazım!

Milliyetçilik adına siyaset yapanların, Ulusalcılık adına siyaset yapanların, din adına ve laiklik adına siyaset yapanların kesiştiği tek nokta çıkar ve makam…

Cinayetler, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, milyar dolarlar ve siyasi kundakçılar, bu siyasi arena maalesef bu suçlara batmış bir kitle…

Bu yüzden halk tarafından güvenilirliklerini yitiren siyasiler ve iktidar, maalesef hiçbir ifade ve iddiasına inanılmıyor, ama bir mafya reisinin dediği tüm iddialar dikkate alınarak, inandırıcılığı yüksek puan alıyor! 

Siyasilerin konuştukları ve iddialarının doğruluğuna inanmak için önce güven tazelemeleri gerekir. Kendilerine ait bir havuz medyası kanalına, bir polis ordusu ve taraftarla gidip, birkaç tarafsız gazetecinin karşısına oturan siyasi irade, kendi suçluluğunu başta kabul etmiştir.

Halk olup bitenleri ve tüm siyasi, ekonomik cinayetleri çok iyi bilmekte ve çaresizliğinden ses çıkaramamaktadır…

Bu gün bu kumpasın, bu yasadışı devlet yapılanmasının içinden bir tuğlanın çekilmiş olması ve o tuğlanın çıkardığı ses ve gürültü, tüm binanın çatırdamasına neden oluyor…

Kim ne ders edesin, içerde ve dışarda, yani tüm dünya iktidara ve onun bakanına değil, o sistemin yaramaz tuğlasının çıkardığı sese kulak veriyor!

Hala çıkıp halkın karşısına biz ekonomik reformlar yapacağız, biz hukuk reformu yapacağız, bir İnsan haklarını iyileştireceğiz…

Demekle kimse ikna ve tatmin olmamaktadır, biran önce iktidar ve muhalefet bir araya gelerek, yeniden hukuk devleti kurallarına dönmek için yeni bir yasa oluşturup bu gün gündemde olan tüm iddiaları araştıracak bir komisyon oluşturarak, ucu kime ve nereye değecekse değsin, bu iddiaları araştırmak.

Yargıyı, Hazineyi, Parlamentoyu, siyaseti çete ve keyfi uygulamalardan kurtarmak için harekete geçilmelidir, biz yani iktidar ve siyasiler bunu yapmazsa, birileri dışarıdan oyuna müdahale ederek, bunu sonlandıracaktır, dünyadaki örnekleri mevcuttur, ders alınması gerekir!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?