USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞKASININ BAŞARISINA VE EMEĞİNE OTURMAK!

06-02-2020

Özellikle birçok kişi kullandığı nimetlerin kıymetini bilmeden, hoyratça ve müsrifçe bu nimetleri kullanmaktadır!

Düşünün bu bölgeye memur veya devlet adamı olarak, gelip en üst düzeyde yetkilendiren kişiler, çok rahat olarak, siyasi tepkilerini ve siyasi görüşlerini ortaya koymakta.

Devlet ve millet adına milliyetçilik yapmaktadırlar, bu idarecileri siz makam ve maaş vermeden gelin bu fikir ve düşünceler ve inancınız için bu bölgede yaşayan, imkanı yok hiç biri gelmez.

Sırtını devlete dayayarak, cebiniz hazineden doldurarak, orda burada, ona buna tavır almak kolay ama bizler ömür boyu bu bölgede yaşamış ve tüm zararlı örgüt ve siyasi partilerle mücadele ederek, bu zeminde canımız ve malımızla kalmış kişilerin hiçbir kıymeti olmaz.

Bu devlet erkanının işine gelince karşı olduğu ve nefret ettiği (Sözde) parti ve örgüt üyeleri ile bir araya gelerek onlarla muhabbeti artırmak, işine geldiği sahipsiz ve zavallı kişilere ise ters bakmak, bu tamamen ilkesizlik ve çifte standart olur.

Bu davranışlar, bu bölge insanının yıllardır terörle yaptığı mücadeleyi hiçe saymak ve saygısızlık yapmak olur.

Bizim gibi bu memleketin asıl unsurları ve herkese karşı dik durmasını başarabilenler kimsenin emeğine ve çabasına değil, direk kendi emeklerine güvenerek dik durmaktadırlar!

Bu güne kadar hiçbir zaman çizgisini değiştirmemiş ve rüzgara göre yön değiştirmemiş kişileri milliyetçilik ve vatanseverlik imtihanına tabi tutmak yanlış olur.

Bu memlekette cesareti ile yüreği ile inanç ve düşüncesi ile toplumda yer almış ve hiçbir baskıya boyun eğmemiş kişileri, küçük hesap ve şantajlarla sınamaya gerek yok!

Şu anda mülki amirleri ve idarecilerin kolunda, bayrak sallayarak, vatan millet hamiliğine soyunmuş kişilerin, çok değil birkaç yıl önceki tutum ve davranışları ile oldukları yerleri takip etmek yeterlidir.

Devlet yetkilileri silahsız ve silahlı, adli ve idari tüm kesimlerinin elinde, istihbaratı alacak devletin yetkili kurumları vardır, onlara sorsalar bu meraklarını giderirler.

Bu memlekette kimin eli kimin cebinde hiç belli değil, sabah PKK’lı akşam bir numaralı devletçi kesilen, iş adamları ve sivil toplum örgütü yetkililerini kamuoyu ve devlet çok iyi biliyor!

Bakın basın mensuplarına, bakın iş adamı ve sivil toplumun temsilcilerine, yüzde doksanı ilkeli bir duruş sergileyerek, çizgisinde durmuş değil.

Devlet menfaat verdiği zaman, hemen dönüş yapabilen ve en ufak boşlukta devlet ve millet karşısında yer alan insanımız ile yol yürümek ve saf tutmak çok yanlış olur.

Şimdi menfaatleri devlette olan kişiler her türlü maskelerini çıkartıp devletin maskesini takarak, şirin görünmek için, rozetler, bayraklar ve istiklal marşı ile kendilerini paralıyorlar.

Hatta bilmedikleri halde 10. Yıl marşını bile mırıldanıyorlar, futbol kulüplerinde istemedikleri halde şeref türbinlerinde veya saha ortalarında, amigoluk bile yapabiliyorlar.

Bunlar bu gün valilerin, komutanların ve müdürlerin göz bebeği olarak her ne kadar kamuoyuna kendilerini lanse ediyorlarsa da, yarın ne olacakların esen rüzgara göre yön değiştirecekleri çok açık.

Tıpkı müteahhitlerin deprem, ekonomik kriz ve ödenek sıkıntısında, iktidarın karşısında yer almaları gibi, bu gün menfaatleri bunu gerektirdiği için, hepsi ayrı ve farklı kulvarlarda!

Bu yazımı tüm devlet yetkilileri ve mülki amirlere ithafen yazdım inşallah yanlış yorumlara ve farklı anlamlara çekilmez.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?