USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN’A SAHİP ÇIKILIRSA…

17-02-2021

Batman kent olarak, gelişmeye ve büyümeye, kentsel dönüşüme ve sanayi gelişmesine alt yapı olarak ve insan gücü olarak çok ilerde bir il.

Yeter ki Batman a Batmanlının kendisi sahip çıksın, yeter ki siyasiler ve ileri gelen Batmanlı iş adamları ve yerlileri Batman ı küçük şahsi çıkarlarına feda etmesin!

Batman yetişmiş insan gücü ve yeraltı ile yer üstü zenginlik kaynakları bakımından, bu nüfusun birkaç katını iç dinamikleri ile besleyebilecek ve barındıracak güçtedir.

Bu güne kadar, siyasilerimiz ve mülki amirlerimiz ile üst düzey bürokratlarımız maalesef Batman a sahip çıkmamışlardır.

Bakın tarafsız, şeffaf ve ilkeli çalışmaları ile birkaç yıldan beri kendi çabası ile ve yalnız başına çırpınan Batman Milletvekili, birçok büyük projeye imza atarken, sesiz ve şaibesiz bir şekilde hizmetini sürdürüyor.

Ne kadro söylentileri, ne ihale ve menfaat çıkar ilişkileri, ne aile efratlarına işleri peşkeş çekme ve ne de kimsenin çıkarına alet olma…  

Tabi birçok kişi bu tür çalışmadan memnun olmayabilir, birçok kişinin beklenti ve çıkarlarının tersine olabilir, yani sevmeyeni çok olabilir ama onun dik duruşu ve vicdan rahatlığı ile daha mutlu olduğuna inanıyorum.

 Bakın ikinci Organize sanayi bölgesinin uygun ve hak ettiği yere kurulması için gösterilen çaba ve alınan sonuç.

Bakın;  Hayvancılık Organize sanayi bölgesindeki çalışmalar ve tüm engellere rağmen, kararlı ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmektedir.

Bir diğer önemli proje ise çok yakın bir zamanda Batman’ın çehresini değiştirecek olan, Batman Çayı Islah çalışmaları ile binlerce hektar arazinin kurtulması bir tarafa, birde Batman doğal bir sahil ve kıyı şeridine kavuşacak olması…

Bu alanda kurulacak sosyal tesisler ve dinlenme alanları ile imar çalışmaları sonucu, batman ın hem havasının temizlenmesi, hem de çehresinin değişmesi söz konusu…

Kısa bir süre önce Kadın Doğum hastanesinin yine Özdemir in çabaları ile Araştırma hastanesine dönüştürülmesi, akademik seviyede tıp uzmanının Batman a gelmesi ve farklı bir alanda altyapının hazırlanmasına neden olacak!

Bu hastane ile birlikte Akademik seviyede personelin istihdamı ile birlikte, hastane ile Üniversite iş birliği sonucu, Batman a bir Tıp fakültesinin kazandırılmasının da önü açılmış olacak.

Tüm bu çalışmalar, iyi niyetli, çıkar beklentisi olmadan, tamamen Batmanlılık ruhu ve bilinci ile yapılması, bizleri gelecek için umutlandırıyor.

Yeter ki bürokrasi ve işten anlamayan yöneticiler işe engel olmasın ve bu çalışmaları siyasete alet etmesin. Batmanın önünü açık görüyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?