USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN’IN HAYATİ PROJELERİ…

20-07-2022

Batman yıllardan beri birçok büyük sorunla uğraşırken, siyasiler ise halkı oyalama ile uğraşıp suni gündemlerle oyalanıyor.

Batman yıllardan beri öncelikle çok gündem olan ve bir türlü köklü çözüm bulunamayan İluh deresinin köklü çözüm için bilimsel projelerle ıslah edilmediği…,

İluh deresi her zaman ve tüm zamanların siyasileri ve sivil toplum örgütleri tarafından kullanılan, iş adamları için rant alanı olan bir proje.

Gelelim ulaşım sorununa, Batman Diyarbakır Karayolu Batman sınırları içindeki kısmı tam bir ölüm yolu ve eziyet sarmalı haline gelmiş, yamalama ve kusurları halı altına süpürme ile zamana yayıldığı.

Projelendirilen ve bir türlü ihale edilmeyen yollar, hala çift yönlü trafiği ve daracık yolları ile cambazlık yaparak seyir eden araçlar!

Bu sorunu her yıl siyasiler bizzat o azap kavşağına giderek, basın ile paylaşmalarına rağmen maalesef hiçbir sonuç alınamıyor.

Çok kısa bir mesafe ve çok ucuz bir bedelle, il özel idaresi veya Karayolları şefliğinin bütçesi ile duble yola çevrilme imkanı olan bir güzergah.

Bunu da bir tarafa bırakalım ve diğer hayati sorunlardan bir diğerine geçelim, bölge hastanesi hikayesi on yıldan fazla gündemde olan ve her gün, ayrı bir siyasinin objektifinden farklı yönler ve yerlere çevrilen bu proje bu günlerde sanki rafa kaldırılmış gibi…

Gelelim varlığı ile yokluğu belli olmayan, sadece çalışan personel ve idarenin yararına çalışan bir Batman Üniversitesi hikayesi tam bir Kadınlar hamamına dönüşmüş, sadece çekirdek çıtlatarak, dedikodu yapan bir kurum.

Bu günlerde sessizliğe bürünen Batman üniversitesi, ne yeni açılan bölümler, ne de açılan Diş hekimliği fakültesi için alınacak öğrencilerden konuşulmuyor!

Bu üniversite kurulduğundan beri yanlış ellerde ve sorumsuz kişilerin kontrolünde talihsiz bir yönetimle, talihsiz bir yerleşkeyle adeta ölü bir üniversite olarak doğru!

Son olarak bu gün için hayati öneme haiz olan önemli bir soruna daha değinerek geçmek ve noktalamak istiyorum. Sorunlar bunlarla bitmiyor ama şimdilik bu köşede ayırdığım sorunlar bunlar.

Batman İmar projeleri ve imar hataları, Batman son yıllarda yapılan imar projeleri ile maalesef 21 yüz yıla yakışır imar projeleri yaptıramıyor.

Şehir içi imar bozuklukları yeni yapılan imar planlarında da göze batmaktadır. Kişilere ve verilen çıkarlara göre yapılan imar planları tam bir çevre rezaletine dönüşmektedir.

Rant merkezi haline dönüşen imar işleri hem çevre şehircilik, hem il özel idaresi, hem de belediye nin kusur ve hataları çok fazla…

Adamına göre verilen ruhsatlar, kat fazlalıkları ve af edilen kusurlu yapılaşmalar ile sözde yeni yerleşim alanlarında yapılan imar planlarındaki daracık yollar ve araçların geçilemeyeceği sokaklar, yeşil alan ve sosyal alanlara verilen kısıtlı arsa payları…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?