USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇİN YENİ BİR DÖNEM...

07-02-2021

Batman Üniversitesi kuruluşundan beri çok talihsiz gelişmelerle, bir türlü istenilen seviyeye çıkarılmadı, çıkarılamadı!

Batmanın Üniversitesinin en büyük talihsizliği kurulduğu günlerdeki siyasi iradenin, bu kuruma çökerek, her türlü gelişmesine engel olmaları.

Batman Petrol Üniversitesi olarak kurulan Batman Üniversitesi, o zamanın iktidar milletvekillerini kaprisleri nedeniyle, Batman Üniversitesi ismi verildi.

Yine ilk kuruluş yıllarında yerleşim yeri ve Kampüs için yapılan çalışmalarda, yerleşik arazi rantiyecilerinin, o zamanın valisi ile iş birliği yaparak, çok ters bir yöne yönlendirmeleri oldu.

Batmanın doğusunda yer alan ve 3 Km mesafede ilk yerleşkesi planlanan “Kira Dağı ve eteklerinde”  den 20 km uzaklıkta beş tepenin ardına vicdansızca savurdular.

O günden beri bir türlü iflah olmayan Batman Üniversitesinin başına talihsiz rektör atamaları yapılarak, Türkiye’nin en geri, en niteliksiz ve en basiretsiz üniversitesi olarak hep alt sıralarda kaldı.

Ben ilk rektörü de, son rektörü de bu saatten sonra eleştirmeyeceğim, onları günahları ile baş başa bırakarak, ilahi adalete havale ediyorum.

Bu günden sonra önümüze bakarak, ne yapacağımıza odaklanmalıyız, Batman için ve Batman Üniversitesinin gelişmesi için, hep el birliği yapmalıyız.

Hafta sonu ataması gerçekleşen, Batman Üniversitesinin,  yeni Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  Batmanlı akademisyen ve müspet düşünceleri olan biri.

İyi niyetli ve memleketine hizmet etme aşkı ile dolu olduğuna inanıyorum, halk olarak, sivil toplum örgütleri olarak, mülki amirler, siyasiler ve basın olarak hep el birliği ile çok çalışmalıyız.

Kimsenin özel çıkarları ve menfi beklentilerini ön plana çıkarmasına müsaade etmemeliyiz. Bizler her zaman Batman için düşünmeli ve Batman üniversitesi için çalışmalıyız.

Önceliğimiz, Batman üniversitesinin akademik kadrosunun güçlenmesi, yeni bölümlerin açılması şehir ile Üniversitenin uyum içinde olması için çabalamalıyız.

Bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve tüm Batmanlıların yeni rektöre yardımcı olmasını bekliyorum. Bu şekilde başarılı olup, geçmiş yılları telafi edeceğimize inanıyorum.

Yaklaşık iki yıldan beri verimli bir rektör ataması için mücadele eden, Batman AKP milletvekili Ziver Özdemir başta olmak üzere, il Başkanı Akif Gür, eğitim sendikamız ve sivil toplum örgütleri ile basınımıza teşekkür ediyorum.

Batman için ve Batman’ın menfaatleri için, her zaman her konuda bu tür iş birliklerine ihtiyacımız vardır.

Söz konusu memleket menfaatleri olunca ve halkımız genel menfaatleri olunca gerisi teferruat diyerek, her zaman bu tür iş birlikleri oluşturmak umuduyla… 

Cumartesi den beri sanki ben rektör olmuşum gibi beni arayarak tebrik eden, sayın okurlarımıza teşekkür ediyor, hepimize hayırlı oldun diyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?