USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMANLILARDAN, KIRAÇ VE ÇAKMAK’A SİTEM…

17-09-2020

Geçen günlerde üçlü imza ile yazılan ve öğrenci velilerine postalandığı iddia edilen, mektup ile ilgili Batmanlılar, il Emniyet müdürü ve il jandarma komutanına sitemlerini ilettiler…

Yıllardır Batman üniversitesi kan kaybediyor, kötü yönetim ve liyakatsız rektör yüzünden liseye döndü bu kadar yalvarış ve yakarışlarımıza rağmen hiçbir il idarecisi duyarlılık göstermedi, maalesef.

Bu güne kadar açık olan dört fakültenin kapanmasına, onlarca akademisyenin kaçmasına ve derslerin yapılmamasına, rağmen öğrencilerin bu eğitim sorununa sahip çıkmayan Jandarma komutanı ve il emniyet müdürü, bu gün bu duyarlılıkları doğrusu Batman kamuoyunu şaşırtmıştır.

Öğrencilerin Batman üniversitesine gelmesi için üniversitesinin akademik, sosyal ve diğer kültürel faaliyetlerini tanıtmak ve anlatmak, her üniversite de olduğu gibi rektörün görevi değil mi?

Anlatacak hiçbir faaliyet, eğitim, akademik başarısı olmayan rektör günlerini ve yıllarını lakırdı ve yalanlarla geçirince neden acaba bu iki duyarlı amirimiz konuya el atmadılar?

Bu sıkıntıları bilmiyorduk diyemezler, çünkü iki amirimizde istihbarat ve haber almanın başındaki en yetkili kişilerdir.

Haydi bu konuda onların bu ihmalini görmezlikten gelelim ve onları suçlamayalım, ama bu güne kadar Batman üniversitesinde kayıt yapmaya veya okumaya gelen hangi öğrenciye Batmanlılar engel oldular?

Batman halkı bu güne kadar kaç öğrenciyi sokakta dövdü veya onlara tehdit savurdu, kaç öğrenciye yardımcı olmadı veya onlara ev yer vermedi onları sokakta bıraktı?

Bu güne kadar Batman belki örgütlerin çatışma ve hesaplaşma alanı olarak bilinmektedir, ama en yoğun çatışmaların olduğu tarihlerde bile, hiçbir yabancı, yani Batman dışından gelen hiç kimseye zarar verilmemiştir.

Biz Batmanlılar kendi içimizde hesaplaşıp zarar verip öldürmelere sebep olmuşsak ta, yabancının kılına zarar vermemişiz!

Bunu en iyi yine sayın Kıraç ve Sayın Çakmak çok iyi bilmekteler, bu güne kadar, Batman üniversitesi kurulduğundan beri güvenlik ve sahipsizlik yüzünden hiçbir zaman öğrenim kısıtlanmamıştır.

Bu gün öğrenci Batman a gelmiyorsa, Batman üniversitesinin akademik başarısızlığı ve kampüs hayatının olumsuzluğundan dolayı gelmiyorlar, gelenler ise bir şekilde kayıt silerek gidiyorlar!

Bunu en çok bu mektupta imzası olan üçüncü şahıs çok iyi bilmektedir, bunu ona sorsaydınız daha iyi olurdu, ama bu mektubu yazdığınıza göre, sizde bu duyarlılığın olmadığı kanaatindeyiz.

Bu güne kadar tüm olumsuzluklara kulağını tıkayan, Vali Hulusi Şahin, kendi hazırladığı almanakta bile Batman üniversitesinin yıllar itibari ile sözde rektör Aydın Durmuş un yönetiminde ne kadar gerilediğini, gerek öğrenci sayısı bakımından gerekse, akademik kadro ve bilimsel yayınlar araştırmalar açısından…

Siz saygıdeğer il emniyet müdürümüz ve il jandarma komutanımızın bunu bilmemesi mümkün değil, yoksa sizde mi rektör beyin yalanlarına alet oldunuz?

Sizlerin bu olumsuzlukların mimari olan bir şahıs ile aynı tabloda yer almanız size olan güvenimizi ve gelecek umutlarımızı ortadan kaldırıyor maalesef.

Batman üniversitesine öğrenci güvenlik ve sahipsizlik kaygısı ile değil, üniversitesin kalitesizliği yüzünden gelmiyor, güvenlik sorunu yerine rektör sorununu çözseniz daha yararlı olursunuz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?