USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATSO DENİNCE AKLA, HİLE VE OYUN MU?

11-07-2021

BATSO seçimleri kamuoyunun dikkatini fazla çekmese de bu odaya çöken bazı kişiler yıllarca bu oda ve kaynaklarını ellerinde tutmak için, olmadık oyunlara başvurdukları bir gerçek!

Bu yaptıklarını hiç gizlemez ve hatta kamuoyu ile paylaşmayı bir maharet bilirler, bununla çoğu zaman da övünürler.

Geçmişte üye borsası kurulur ve borcu olanın borcunu kapatmak için gazetelere çarşaf, çarşaf reklamların ve ilanların verildiği bilinmektedir.

Aşiretlerin güç gösterisine, kale kapma yarışına, çeşitli güç odaklarının oraya buraya yön değiştirdiği, ilkesizliğin ve çıkarların, boş taahhütlerin havada oynadığı bir seçim atmosferi.

Milyonların harcandığı, kadrosunun çok üstünde kadro taahhüdünde bulunulduğu, çeşitli iş ve çıkar taahhütlerinin verildiği bir seçim.

Siyasi partilerin iş aleminde yer alan bir çok kişinin, ilkeleri ve inançlarını çok ucuz fiyatlara satarak, yön değiştirdiği, mafyanın rol paylaştığı bir ortam…

Geçen seçimlerde, HDP linin HÜDAPAR’ın AKP’nin, sözde muhalefet yaparak, girdikleri bu seçimde üyelerinin nasıl bir gecede tavır değiştirdiklerine, nasıl çıkarları için onları sattıklarına şahit olduk.

Şimdi yeni bir seçim atmosferine giren, bu oda, yönetimde bulunanların yeniden bu odayı kontrollerime almak için bir çok oyun ve senaryo tezgahladıkları, yine meclis üyelerinin ifşaatları ile ortaya çıkmaktadır.

Sahte belgeler ve usulsüz kararlarla adam harcama ve adam kayırma ile devletin gücünü arkasına alan bazı aklı evvel yöneticiler, her zaman her oyunu oynayacaklarına inanmış görünüyorlar.

İktidarda olan ve yönetimi elinde bulunduran kişiler her zaman içerde istedikleri oyunları oynama imkanına sahipler, genel merkez ise Hisarcıklıoğlu’nun bekası için bu var olan statüyü korumak adına her türlü usulsüzlüğe göz yummakta, hatta olan bir çok usulsüzlüğün üstünü örtmektedir.

Batman Ticaret ve Sanayi odasına başkan olmak için her adayın seçimlerde milyonlarca lira harcamasının, bedelini nerden nasıl çıkardıklarının açıklaması maalesef yok, aslında olan açıklamayı genel merkez müfettişleri çok rahat bir şekilde kapatmaktadırlar!

Hatta bazı iddialara göre çalma çırpma usulünü bilmeyen başkan ve yönetimlere, bizzat genel merkez denetim elemanları yol göstermekte ve işi kılıfına uydurmakta oldukları!

Böyle bir meslek odasında, halk olarak ve üyelerinin bir beklenti içinde olması mümkün mü? Bu odanın meslek üyelerinin düşünüp onları sayması imkanı olur mu?

Üyelerinin çoğunun naylon şirketler ve batak şirketlerden oluşan bir odanın parası çok olanın seçileceği bir oda olması kaçınılmazdır.

Ciddi iş adamları ve sanayicilerin azınlıkta olduğu, bunlarında bu olumsuzluklara ses çıkaracak medeni cesaretlerinin olmaması sistemin bu şekilde devamını sağlamaktadır.

Şimdi yeniden bir seçime giden bu odanın bu tablosu ile kimin ne beklediğini kamuoyundan soruyorum, bu odanın oda olması ve işlevini layıki ile yerine getirmesi, bazılarının çiftliği halinden çıkması için özellikle, genel merkez ve başkanının bu kadar uzun yıllardan sonra bir kenara çekilmesi gerekir.

Bu odalara akademik bir hava ve basiretli iş adamlarının sahip çıkması için sistemin sil baştan değişmesi, cahil ve eğitimsiz kişilerin odanın yakınına bile yaklaştırılmaması, yabancı dil bilen, alanında uzman olan iş adamlarının bu odalara ve yönetimlerine getirilmesi şart.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?