USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BIÇAK, KEMİĞE DAYANINCA!...

08-06-2022

Ekonomik, sosyal ve siyasal felaketlerin içinden geçiyoruz, sorun çok çözüm yok gibi görünüyor, iktidar her türlü suçu işlerken, muhalefet ise eski sabıkalı!

Vatandaş iki dere arasında kalmış ne yapacağını bilmiyor, paçaları sıvayıp, bir dereden geçmek için karar veremiyor.

Yüz yıllık cumhuriyetin eski soyguncuları ve zararlı siyasetçileri, bir de iktidar tarafından dışarı atılan sahile vurulan moloz misali, yaramaz siyasetçileri.

Bazı yorumcular hala bu halk neden sessiz, bu kadar adaletsizlik, liyakatsızlık, bu kadar soygun ve talana rağmen, neden halk tepkisiz diye serzenişte bulunuyorlar.

Halk balık hafızalı değil ve halk kör değil, iktidar tarafından değil bizzat kendileri tarafından yok edilen bu siyasi örgüt ve cemaatlere güveni kalmamış…

Evet dolar almış başını gidiyor, enflasyon astronomik rakamlarda, hukuk ve yasa kalmamış, adam kayırma, rüşvet hesapsız sürüyor…

Dina iman adına hiçbir gerçeğe iman kalmamış, din istismarcılığı ve milli duygu kullanımı, şehit cenazeleri ve terörist ötekileşmelerle halkın kafası karışık.

PKK ile savaş tam bir siyasi yatırım hesabına dönüşünce gelen şehit cenazeleri üzerinden yapılan duygu sömürüsüne halk artık eskisi gibi prim vermiyor.

Fetö operasyonları adı altında, birçok sahipsiz kimsesiz ve zavallı halk göz altıları ve hapislerde yok yere harcanırken, esas örgütlenme içinde olanların, sarayın etrafında nemalanmaları, herkesçe bilinen bir gerçek!

İşte halk bu kadar karışık bir tablo içinde sis ve duman ortasında, geleceğini ve çocuklarının istikbalini garanti altına alacak bir siyasi yapılanma arayışında, ama yok!

Kimse bu halkın karnını doyuracak, bu halkın geleceğini garanti altına alacak bir reçete sunmuyor maalesef.

Dün Pensilvanya ya kaçırılanları konuşanlar bu gün Teksas eyaletine kaçırılanlar konuşuluyor, dün personel alımı ve sınavlarda, yapılan usulsüzlükler konuşulurken, bu gün aynı sistemle saray ve çevresine bu iş ihale edilmiştir.

Dün Amerika ve emperyalizmine karşı duranlar bu gün o güce sığınmak üzere, ülkenin milyar dolarlarını yatırıma yönlendirerek, o ülkede yeni çiftlikler kuruyorlar!

Neyi ihraç ediyorlar, Din, inanç, kültür ve siyaset mi asla, sadece para, mal ve mülk ihraç ederek, ülkeyi daha da fakirleştiriyorlar.

Neden bizim gayrimenkulleri yabancılara satarken, onların değersiz mallarına milyonlarca dolar veriyorlar?

Sadece bir nedenle, kötü yönettikleri bu ülkeden ve yaptıkları adaletsizliklerden kaçarken, kendilerini garanti altına almak!

Oysa inançları kalmamış, Allah’ın adaletinden ve onun hesabından kaçacak yerlerinin olmadığına bir türlü inanmıyorlar! Allah hesabı en iyi görendir, kullarını en iyi gözetleyendir!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?