USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİLGİ VE BİLGİ KİRLİLİĞİ…

16-03-2022

Bilgi insanların yaşamlarını ve sosyal varlıklarını idare etmesi için gereksinim duydukları en önemli ihtiyaçlardır…

Bilgi yoksa insanın, diğer varlıklardan hiçbir farkı olmaz, hatta daha kötü ve daha tehlikeli bir varlık haline dönüşür…

Bilgi toplumun varlığı, insanoğlunun soyunun devamı, insanların bir biri ile olan münasebetlerini ve doğa ile doğadaki canlılar ile olan ilişkilerini düzenler.

Bilgi yoksa biz ağacın dalında yetişen meyveyi, kapımızda ki köpeği, evimizdeki kuş ve

Bilgi olmaz sa bizim sosyal varlık olarak, Kadının Erkek ile olan ilişkisine, baba ve anne nin çocuğu ile ilişkisini, çevre ile olan ilişkisini nasıl sağlayacağını bilmesi mümkün değil.

Bilgi sayesinde, hayatımızı rahat bir yaşamı yakalamak, bu yaşam için sağlıklı yeme, içme, giyinme barınma, çalışma ve uyumaya kadar, nasıl davranacağımızı bilemeyiz.

Yani tıpkı Hayvan ve bitkiler gibi, doğuştan gelen, bir yaşam biçimi, yani duygu ve düşünceleri harekete geçiren değil, kontrolsüz bir monoton yaşam ile yaşardık.

Biz bilgi sayesinde, çevremizi daha iyi tanıyor, insanlarla ilişkileri düzenlemek için bir davranış biçimi sergiliyor, sosyal ve siyasi bir düzen kuruyor ve bu düzene uymak için bazı kurallara uymaya çalışıyoruz.

Bilgi sayesinde, ülkeyi yöneten siyasilerin siyasi projeleri ve iktidara gelen siyasileri siyasi idare ve yaptırımların, çıkardıkları yasalar ve uydukları kurallara ulaşabiliyoruz.

Biz bilgi sayesinde, inancımızın gereklerini, imanımızın emirlerini öğrenip uyguluyoruz, bizim yaşam bicimizi daha hatasız yapmaya çalışıyoruz.

İşte bilgi ve bilginin önemini kavramış olduk, bilginin temiz ve saf olması, semavi ve insan eli değmemiş olması, kanunların ve yasaların emrinde olması, duygu ve düşünceleri yanlış yönlendirmemesi gerekir.

Şimdi biz bilginin buraya kadar söz ettiğimiz, saf, duru ve temiz olmasından söz ettik bir de bu gün özellikle son çağda, bilgiyi ikiye ayırmak gerekiyor.

Bilgi saf ve temiz olduğu gibi, kirli ve zararlı olanı ile iki kısma ayırmamız gerekmektedir, günümüz siyasi rejimleri kendi iktidarları için, bilgi nin kirli olanının fazla olması için çaba harcarlar!

Bu gün siyasi hayatta bilgi ve bilgi kaynaklarını ele geçirmek için azami çabayı harcarlar, görsel ve yazılı bilgi kaynaklarını ellerine geçirerek, bilgiye taklalar attırıp istedikleri şekilde yönlendirirler!

Terör ve cinayetin yasak olduğunu ve kötü bir şey olduğunu iddia eden bu mihraklar kendileri yaptıkları bu kötü işleri verdikleri kirli bilgiler ile doğru ve temiz gösterirler!

Bir başka örnek ile ele geçirdikleri din ve mabetleri kendi doğrultularında, istedikleri şekilde kutsal emirleri değiştirerek takla attırarak, insanlara zararlı bir din ve inanç ortaya koyarlar…

Ne kadar Nas ve ayetler açıkça ortada olsa da, onlar bu bilgi kaynakları ile bunu çok güzel bir şekilde manipüle ederek, kendi din adamlarını ve rahip ile hahamlarını yönlendirici birer, propaganda aracı olarak kullanırlar…

Bu gün sosyal medya denilen bilgi kaynakları ne kadar doğru ve gerçeği söylemek için gayret gösterse de, büyük iletişim kaynakları ellerinde olan ve devletin kurum kuruluşları (TÜİK, Merkez bankası, Diyanet…) gibi kurum ve kuruluşları ile kirli bilgi ile algı oluşturarak, kirliyi, temiz göstermeye çalışır!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?