USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİLGİSAYAR OYUNLARI ÖLÜM SAÇIYOR…

28-05-2019

Gençlerimiz ve özellikle çocuk yaştakilerin en büyük belası olan bilgisayar oyunları, ölüm saçmaya devam ediyor…
Birçok gencin hayatına mal olan bu oyunlar tamamen aile ve ana baba kontrolünden uzak olan çocuklarda daha etkili olduğu iddia ediliyor.
Geçen günlerde İstanbul da yaşayan bir Batmanlı ailenin 17 yaşındaki çocuğunun, intihar sebebinin de bu oyunlar olduğu iddia ediliyor…  
Ulusal basında ise bu oyunlar ile ilgili birçok haber ve uyarıların olduğu haberlere yer veriliyor, bu konuda ailelerin dikkati çekilmektedir.
Özellikle yalnızlaşan ve okuldan, oyundan, ailesinden uzaklaşan bu tür çocuklara dikkat edilmesi gerekmektedir.
En ölümcül ve en tehlikeli bilgisayar oyunu olan Mavi Balina oyununun, Türkiye de birçok gencin hayatına mal olan ve 150 gencin bu güne kadar intiharına neden olan bu oyun en tehlikeli oyun.
Özellikle çocukların uzun süre bilgisayar başında kalması, okuldan ve derslerden soğuması, saldırgan ve içine kapanık olması, bu hastalığın en önemli belirtileridir.
Mavi Balina ile ilgili birkaç detay vermek isterim: 
“Kurbanlarını 'biyolojik atıklar' olarak tanımlamıştı
Oyunun kurucusu 22 yaşındaki Philipp Budeikin, Rusya'da çıkarıldığı mahkeme tarafından 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak en az 15 intihar vakası ile ilişkilendirilen Budeikin'e verilen bu ceza Rus kamuoyunda tartışma yarattı.
2016 yılı Kasım ayında tutuklanan, Budeikin, duruşmalardan birinde, toplumda temizlik yaptığını söyleyerek, kurbanlarını "biyolojik atıklar" olarak tanımlamıştı.”
Tamamen aptal, beyinsiz ve eğitimsiz çocuk yaştaki insanlara yönelen bu psikolojik oyun tam bir ölüm makinesi haline dönüşmüş.
“Oyun nasıl oynanıyor?
Dünya çapında çok sayıda kişinin intiharına neden olmuş olabileceği belirtilen oyundan kurtulanlar, Mavi Balina için ne diyor? Oyun nasıl oynanıyor?
Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor.
50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.
50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor.
"Mavi Balina" adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.”
Yaygınlaşan bu oyunun daha bir çok genci tuzağına düşürerek, bir çok kişinin canına mal olacağı iddia ediliyor.
“WhatsApp mesajı ile gelen bir link ile katıldı
Hindistan'ın güney doğusundaki Karaikal şehrinde yaşayan 22 yaşındaki Alexander isimli bir kişi de, intihar oyunundan kardeşinin durumdan haberdar olarak polise haber vermesi ile kurtuldu.
22 yaşındaki genç adam, Mavi Balina oyunu ile WhatsApp mesajlaşma programı üzerinden kendisine yollanan bir link aracılığı ile tanıştığını açıklayarak şunları söyledi:
"Mavi Balina telefona indirilen bir uygulama değil. Oyun, link aracılığı ile kişilerin bir yönetici tarafından yönlendirilmesi ile oynanıyor. Yönetici tarafından verilen görevlerin, gece yarısından sonra saat 02:00'da gerçekleştirilmesi isteniyor. İlk birkaç gün kişisel bilgilerin ve fotoğrafların paylaşılmasından oluşuyor ve bunlar yönetici tarafından toplanıyor.”
Analar babalar bir kez daha dikkat! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?