USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR BAYRAM DA BÖYLE GEÇTİ…

12-07-2022

Kalbi kırık, boynu bükük, cebi boş, ihtiyaçları karşılanamayan, kirasını çıkaramayan, malını satamayan, hizmetinin karşılığını alamayan…

Bayramdan sonraydı tıraş oluyordum Berberimde, nasıl geçti bayram diye sordum, sormaz olaydım, hiçbir heyecan ve hiçbir zevki yoktu, cevabını aldım.

Çocukların gözündeki o pırıltı ve ışıltı bile yoktu, bu bayramda, yeni kıyafetler ve cep harçlıkları eski bayramlarda olduğu gibi mutlu etmemişti.

İnanın aldığım şekerleri almaya gelen çocuk sayısında bile yüzde 70 düşüş olmuştu bu bayramda, çocuklar bile artık bayramların anlamsız olduğunu anladılar!

Tüm dünya bu suni olarak çıkarılan ekonomik krizin karşısında şaşkına dönmüş, bazı güçler o kirli elleri ile hazırladıkları planı uyguluyorlar, satılmış beyinlerinde sadece çıkar üzerine çarpan kalplerinde acımasız bir plan var!

Dünya’nın birçok ülkesinde Halk sokaklara döküldü bile iktidarlar değişmeye başlandı, saraylar basıldı ve siyasiler linç edildi!

Biz ülkemizde tam bir sığınmacı gibi yaşamaya başladık, on milyondan fazla mülteci ve bir o kadar silahlı militan besleyen ülkemizde de maalesef ekonomik sıkıntılar sokağa taşmak üzere, ama bunu gören, anlayan ve önlem almak için harekete geçen yok!

Biz bu ekonomik sıkıntıları dışa bağımlı, borç tedariki ile çarkı çevirme, israf ve hırsızlıkları devam ettirmekle, para politikası uygulamakla geçeceğine inanıyoruz! 

Bu mümkün değil, öncelikle israf denilen o zararlı alışkanlıklarımızı saraydan başlamak üzere bırakmalıyız.

Suriye, Somali, Afrika ve cihatçı adı altında militanlık yapan, terör örgütlerini besleyeceğimize, KYK lı gençlerin borçlarını, kart mağduru vatandaşlarımızı, asgari ücretli, işsiz olan gençlerimizi düşünmeliyiz.

Bir ekmeğin 10 liraya çıkmak üzere olan bir ülkede, buğday üreticisini destekleyeceğimize, gidip başka ülke çiftçisinin kalkınması için onları kurtarmak için harcama yapmak, tarım politikalarının en aptalcasıdır!

Bu gün Cem Uzan’ın Yandaş muhalefet dediği muhalefet partilerine gönderilen çanta dolusu dolarlar konuşulurken, ana muhalefet partisine ise beşli çete tarafından aracı gönderilirken, vatandaş aciziyet içinde çaresizlik içinde kararsız kalmak zorunda! 

Şimdi bir anket yapılırsa, Çanta ile beşli çeteden gelen dolarlar aldığı iddia eden İYİ parti ile beşli çete tarafından aracı gönderilen CHP’nin oy oranı acaba kaça düşer?

İşte bu yüzden, halk inim inim inleyen ekonomik, sosyal ve hukuki bozukluğa karşı ne yapacağını şaşırmış ve rotasız gemi gibi dalgalara kapılmış gidiyor!

Bu yandaş muhalefet ve tamamen iktidarın yandaşı gibi çalışan 6’lı masa bileşenlerinden umutlu olmayan vatandaş muhalefet partilerine, tıpkı yandaş medya gibi inancı kalmamıştır.

Şu anda bu büyük krizlerle boğuşan vatandaş gerçek bir kurtarıcı lider etrafında toplanmak için liderini arıyor!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?