USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİRBİRİNDEN UZAK HEDEFLER!...

05-10-2023

 Ülke içindeki kaos ve başıboşluktan dolayı, tam bir şaşkınlık içinde, ülkenin insanları ne yapacağını nereye gideceğini bilmiyor!

Rotası şaşmış gemi gibi, serseri mayınlar gibi, dalgalara kapılmış tekne gibi, bir o yana bir bu yana savruluyoruz.

Demokrasi denilen sistemde yaşadığımız iddia edilse de, demokrasiden hiçbir eser bırakmayan iktidar, ne yaptığını bilmiyor.

Muhalefeti olmayan veya muhalefetini kendisinin oluşturduğu,  bir iktidar, ne yapsa,  ne etse hesap vermeyen bir yönetim şekli.

Çete, mafya devletine dönüşen, rant savaşlarına teslim olan, devleti çiftlik haline getiren bir sistemde, yandaş olmayanın yaşam hakkı kalmamış bir yönetim.

Sistem olarak ne ile yönetildiğimiz ve kanun olarak hangi kanuna teslim olacağımızın belirsiz olduğu, Şeriat mı, laik yönetim mi bilinmeyen bir yönetim!

İç ve sınır4 güvenliğini sağlayan içişlerinden yapılan açıklamalar ve olaylara bakış tarzı herkesi şaşkına çevirdiği gibi, herkesi derinden tedirgin etmektedir!

Geçen hafta sonu başkentin göbeğinde, meclisin yanında ve içişleri bakanlığının karşısında, canlı bombaların imha edilmesi ile birlikte ortaya çıkan sonuçlar ve yapılan açıklamalar!

Önce eski ile yeni bakanların mücadelesi olarak kamuoyuna ve sosyal medya ya yansıyan hali, daha sonra iki tarafın yandaş ve destekçilerinin sahaya çıkması!

Trollerin adeta meydan okurcasına, yenisinin zaafı, eskisinin mağduriyeti ile bağlantı kurulması, daha sonra saray ve çevresinin yenisine sahip çıkarak gövde gösterisi yapması!

Muhalefetin ise sadece bu olan bitenlere seyirci kalması, zaten saray ve iktidarın içindeki muhalefetin başka bir muhalefete gerek kalmadığı kadar şiddetle muhalefet yapması!

Olayı ve yapılış biçimini irdeleyecek olursak, herkesi şaşkına çeviren akıl ve mantık dışı bir harekat olarak ortaya çıkıyor!

Kayserinin develi ilçesinde başlıyor, intihar bombacılarının serüveni, daha sonra gasp ettikleri aracın şoförünü veya sahibini öldürmeleri!

Ardından hiçbir kontrol noktasını hesaba katmadan, başkentin göbeğine gelmeleri, onu da sabah mesaisine yetişmek için, göreve gelen memur gibi saat 9 da eylem ortaya koymaları!

Hemen yanı başlarında hazır olan güvenlik güçlerine teslim olmaları ve o anda bombayı patlatmaları!

Bunların hepsi tama m da, olay sonrası terör ve terör örgütünün hemen açıklanması ve akşam saatlerinde, Kandil ve Kuzey ırak dağlarının bombalanması!

Kayseri nere, Kandil nere, bu yapılanlar ile eylemler arasındaki bağı kurmak her babayiğidin harcı olmasa gerek!

Ama bu iş için strateji uzmanları yandaş medya da krokileri hazır, ellerinde çubuklar ile teröristlerin veya canlı bombaların nerden gelip nereye gittiklerini elleri ile koymuş gibi çizip gösteriyorlar!

Bundan önce ki diğer canlı ve cansız bombalar gibi bununda maksadı ve failleri meçhul kaldı, ama bir gerçek var ki sistem artık tamamen kitlendi ve vatandaşlar umutsuz kaldı!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?