USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİRER BİRER IŞIKLARI SÖNDÜRÜYORLAR!

14-10-2020

Anayasa Mahkemesi üyesinin paylaşımı, tam da dün yazdığım makalemin üzerine gelmesi bir tesadüf olarak değerlendiriyorum.

Evet ülkemizde çok önemli bazı planların yapıldığı ve bazı senaryoların sahneye sunulduğunun işaretleri açıkça görülmektedir.

Anayasa mahkemesi daha önce ki darbe ve el koymalarda çok büyük rol almış bir yüksek kurumdur, oradan bazı işaretler veriliyorsa, benim tahminlerim doğrudur demek…

Daha bir hafta önce iktidarın ortağı olan parti lideri ne demişti miadı geçmiş bu mahkemenin bir an önce kapatılması gerekmektedir demişti…

Bir hafta sonra Enis Berberoğlu kararı ile bu çağrıya bir misilleme ve bu çağrının karşılığı olarak, atılan twiit ne demişti, “ışıklar yanıyor” Bu paylaşımla iktidar darbe algısı yaparak, onları topa tuttu!

Peki bu açıklama veya bu paylaşımla yalnız mı kalındı, hayır daha bir çok olayda anayasa ve hukuk devletinin, sosyal ve demokratik sistemin ortadan tamamen kaldırılmadan önce alınması gereken bir tedbir!

Bunları tahmin etmek hiç zor değil, işte dün cumhurbaşkanının yaptığı zehir zemberek açıklamaları, bununla tamamen Sivil toplumu ortadan kaldırma hedeflenmektedir.

“AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 ay sonra ilk kez partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, TTB ve diğer meslek örgütlerini hedef alarak, “Çoklu baro sisteminde yapıldığı gibi Türk Tabipleri Birliği ve diğer meslek kurumlarında da yapmak durumundayız” dedi. Erdoğan, AYM üyesinin 'ışıklar yanıyor' paylaşımıyla ilgili de "AYM üyesinin böyle bir açıklama yapması adeta siyasete soyunmasıdır. Siyaset yapacaksa görevinden istifa etsin, siyasete girsin" ifadelerini kullandı.”

Hedefte şayet tüm meslek odaları varsa amenna. Örneğin, TOOB, TZOB, TESK gibi devasa devlet ve iktidar yanlısı meslek odaları, ama bunlar değil de, sadece muhalif ve sadece eleştirine ve sadece şeffaf olan odaları, kast ediyorsa bu tam bir diktatörlük olur ve işte bu adımlar maalesef korkulan, darbelere bir çağrı olur…

Bu gün olmazsa, yarın, bunu tabandan gelen bir beklenti olarak değerlendirmek lazım, bu çok önemli adımlara dikkat etmek lazım, muhalefetin olmadığı, eleştirilerin sayılmadığı bir ülkede demokrasi olmaz, demokrasinin olmadığı ülkelerde ise her zaman darbe tehlikesi vardır.

Meslek odalarından sonra sıranın muhalefetin elindeki belediyeler ve hatta muhalefet partisine de geleceği şimdiden belli.

Yakında Ana Yasa Mahkemesinin kapatılması bile şimdiden gündeme geldiğine göre, bizde ne yasa, ne kanun kalır, işler ve işlemlerin sarayda bittiği bir ülke ise adını siz koyun, neyle yönetileceğini siz tahmin edin.

Ölüm listesi hazırlayanlara karşı, tabi ki darbe hazırlayanlar da olacak, işte böyle bir bir devlet ve sistem yapısında, olan zavallı halka olacak.

Bu ülkede hiçbir zaman ışıklar yanmadı ve hiçbir zaman yasalara bağlı bir demokratik cumhuriyet olamadık…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?