USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİZ BİZE YETERİZ!

31-03-2020

Evet nihayet gerçeklerle yüz yüze gelmenin ve hayatın gerçeklerini görmenin ekonominin halini ortaya sermenin zamanı geldi!

Birkaç gün Corona virüs tehdidi, birkaç hafta içeride korkuları hakim kılarak, insanları sokaklardan, işinden, emeğinden etmenin sonucu, ekonomik şartların getirildiği yere geldik!

Biz bize yeteriz, gerçekten bizi bu hale getirenler yine bizler değil miyiz, hesapsız kitapsız siyasilerimiz, dinsiz imansız iş adamlarımız, tepkisiz halkımız, bizi bu hale getirmedi mi?

Biz bize yardım edecek, bizi bizi yerden kaldıracak, biz bize karşılıksız selam verecek, kimse bizde kaldı mı ki bize yardım etsin?

Ekonomiyi, çalışma hayatını, kaynaklarımızı tükettiğimiz gibi, biz bizi gerçekten tükettik, ne İnsanlık, ne İnanç, ne de milli duygular bıraktık!.

Yaklaşık bir ay önce bu köşeden sizlere anlatmaya çalışmıştım, yakın zamanda çalışanların, emeklilerin, maaşlarına el konulacağını, banka mevduatlarına el konulacağını anlatmaya çalışmıştım!

Bu gün Corona korkusu ile evlerine hapsedilen ve işinden gücünden edilen insanımıza uygulanan bu cezanın karşılığında, birde ücretlerine ve birikimlerine göz dikti iktidar!

Cumhurbaşkanı 7 maaşını bağışladıysa, emekli bir maaş, işçi ve memur iki veya üç maaş neden bağışlamasın!

Gözlerini yine çalışan ve emeklilerin gelirine diktiler, karantinadan çıkar çıkmaz, video konferanslara son verir vermez!

Bu muydu salgınla mücadele politikaları ve halka verecekleri desteklerin sonu? Bu mu bizi bize getirecek, bizi dize getirecek eylem planı!

Şimdi bundan sonra ikinci perdeye geçeceğiz, dün birinci perdeyi açınca Reis, saray dalkavukları hemen sıraya girecek algı operasyonu başlayacak ikinci perdede…

Önce bakanlar sıraya girecek maaşlarını bağışlamak için, ama hiç biri 7 maaş üstünde bağışlama yanlışına düşmeden!

Ardından iş adamları sarayın torpillileri, saraydan iş, ihale ve makam alanlar, onlarda Zekat adı altında, bağış yapmaya başlayacaklar…

Daha sonra sanatçılar ve mankenler, artist ve figüranlar! Başlayacak bu kampanya ya destek vermeye, tabi bunula bitmeyecek…

Bakanların dalkavukları, Daire başkanları ve Müdürler, bunlar başlayacak bağış yapmaya birer maaş ve ardından kendi emirlerinin altındaki memurlar!

Bunlarda mecburi katılımcı olarak, katılmak zorunda his edecekler, kendilerini ve mecburi olarak birer maaşlarını feda edecekler!

Daha sonra iş adamları kendi çalışanlarını da bu kampanya ya dahil ederek birer maaşlarını alıp saraya gönderecekler…

En sonda emekli dernekleri genel merkezi, yalakalıktan ve şakşakçılıkta en önde gidenler, bu sefer emeklilerinde bu kampanya da birer katkısı olsun diyerek, emeklileri dahil edecekler!

Bu kitlelerden kim ben vermiyorum diyecek ki, diyenin hem Dini, İmanı hem de Milli duyguları ve vatan sevgisi sorgulanacağından korkacak!

İşte korku saltanatı ve korku sisteminin Corona virüsü ile mücadele yöntemi, virüs mü kaptın, çek cezanı, ver devletine virüs kapma vergisi!

Devletlere bakın ve devletimizi izleyin bu kadar kampanyalar da ancak birkaç ay idare edecek, otobanlar, Köprüler, hava meydanları ve şehir hastanelerinin borçlarını!

Sonra? Sonrasını söyleyeyim, direk IMF kapısı ve toplu parayı alıp, halkı IMF’nin acımasız kemer sıkma politikaları ve işsizlik, maaşsızlık, talan ekonomisi ile baş başa!..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?