USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"BİZ YAPTIK YİNE YAPARIZ”

08-02-2022

Bu slogan hükümetin yirmi yıllık en önemli sloganı, bu slogan ile neyi murat ediyorlar doğrusu bilemem, son günlerde ekonomi için yine aynı sloganı kullanıyorlar!

İyi güzel ne yaptıklarına ve ne yapabileceklerine şöyle bir bakalım ve bu gün ki analizimizi bu slogan etrafından dönerek, ne yapılacağına bakalım!

İktidar dün ne yaptı? Yirmi yıl içinde toplumu tamamen ayrıştırmak için, muhalif olan her kesi terörist yaptı, başını kaldıran ve ben varım düşünüyorum, diyen herkes….

Kürt, Alevi, Fethullahçı, Hanefi, Şafi, Atatürkçü, dinci… Gibi kamplara ayrıştıran bu iktidar, bundan sonra daha ne yapacak, merak ediyorum!

Tüm komşu ülkeler ve tüm terör odakları ile bir olarak bölgemizi savaş alanına çevirdi,  BOP ile dost ülke bırakmadığı gibi, tüm terör örgütleri dostumuz oldu!

Dünya da ülke olarak en itibarsız ve en güvensiz ülke olurken, tek dostumuz olan Rusya ise en büyük düşmanlığı yaparak, bizi farklı bir bataklığa sürükledi!

Bu güne kadar yani yirmi yıl önce dışarıdan öğrenci, akademisyen ve doktor alırken, bu gün gözünü açan her okumuş insanımız gözünü batıya ve Amerika ya kaçmaya dikmiş!

Eğitimde, en diplere, liyakatta en beceriksizlere, öğretimde en kalitesizlere kalırken, çalıntı tezlerle akademisyen olanlara üniversiteleri teslim ettik!

Ekonomide ne yaptı?

Kişi başına milli geliri 13 bin dolardan 7 bin dolara indirerek yüzde elli oranında vatandaşlarımızın milli gelirini düşürmeyi başardık! 

Sanayi ve teknoloji yerine betona gömdüğümüz paralarla bütçeyi tarumar ettik ve dışa bağımlı bir ekonomik model yarattık!

Merkez bankasını sırf doların değerini düşürmek için boşalttık, ama bir türlü düşüremediğimiz dolar bu gün itibarı ile gerçek piyasa değeri 22 bin tl oldu!

Dış borcumuzu on kat artırdık, ithalat ile ihracat arasındaki makası çok açarak her yıl cari açık vermeye hızla devam ettik!

Bu gün dolar bulmak için yine Londra tefecilerinin kapısında dilenirken, öncülük eden, Türk iş adamları kurdukları bankalardan döviz tedarik etmeye kaçınırken, yabancılara sizleri gönderiyorlar!

İç piyasada ise sanayi ye enerji veremiyor, devasa fabrikaları kilitliyoruz, altyapısı dökülen enerji nakil hatlarına günlerce ulaşamıyoruz!

Her gün akaryakıta yapılan zamlarla motorin ve benzin 20 Tl civarlarına doğru koşarken, doğal gaz ve diğer kaynaklar farksız!

Elektrik faturaları hem hane halkını, hem de esnafı canından bezdirirken, halk bu vicdansızca düzenlenen faturaları protesto ederken, işi yine terör örgütü gizli planlı çalışması olarak lanse ediyor havuz medyasına servis yapıyorsunuz!

Yani yaptığınızı iyi biliyoruz ama yapmadığınız ne kaldı onu bilemiyoruz! Yaptık yine yapacağız akıl sahipleri için ders alınacak en iyi slogan, Ama bu halk için hani akıl, hani idrak?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?