USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BÖLGE HASTANESİ YENİ BİR UMUT…

02-11-2021

Uzun yıllardan beri gündemde olan ve bir türlü, gerçekleştirilmeyen bir yatırımın daha yeni bir safhasına geldik!

Bir yatırımın planlanması ile ihalesi arasında 10 yıl geçiyorsa, bu memleketin hizmet yatırımlarının tamamlanması hayal olur.

Son yıllarda oradan buraya, mobil hastane gibi sanal alemde gidip gelen bu hastane nihayet yeri de, inşaatı da, ödeneği de belli olmuş oldu. 

Uzun süreden beri, birkaç seçim geçiren ve birkaç vekil değiştiren bu yatırım nihayet son iki sene içinde proje ihalesi ve inşaat ihalesi ile belli bir aşamaya gelmiş oldu.

Yatırımın yapılacağı bölge toprak ve arsa rantiyecilerinin büyük beklentisi nihayet gerçekleşti. Nerede olursa olsun bizim için, devletin bir hizmet kurumu, vatandaşlarımızın emrine girecek diye sevinçliyiz.

Bu yatırım gerçekleşene kadar şehrin dört bir yanında bunun gibi en az beş hastaneye daha ihtiyaç olduğunu söylemem lazım. 

Yeni imara açılan bölgelerde hızla yükselen binalara ve yakında yerleşecek insanların sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyacakları bir gerçek.

Planlama yapılmadan veya planlamanın yapılmasından uzun süre geçmesinden sonra o yatırımın beklenen verimi vermesi beklenemez…

Hızla büyüyen ve gelişen şehrimizin temel hizmet yatırımlarının kısa sürede hizmete girmesi gerekir, bu gün biz bu hastane ile fazla sevinemiyoruz, nedeni ise daha fazlasına ihtiyaç vardır.

Yani kısacası bu hastane bu gün bir semt hastanesi olarak sadece ilimizin belli bir semtine hizmet verecektir, geri kalan diğer semtlere acilen bu büyüklükte hastanelere ihtiyacı vardır.

Yetkililer ve siyasiler en kısa sürede bu tür yatırımlar için devreye girmeli, yeni hastaneler, yeni okullar, yeni fakülteler ve yeni altyapı tesisleri…

Bu gün bu hastanenin yakında atılacak temelinden sonra siyasiler ve kamuoyu işin zamanında bitirilmesi için yüklenici firmaya baskı yapması gerekir.

Diğer hastanenin yapımının uzaması gibi süre uzarsa korkarım tamamlanana kadar hepimiz dünya değiştiririz, bu hastanenin açılmasına ömrümüz yetmez olur!

En kısa sürede her taraftan bu hastanemizin bitirilmesi ve altyapısının tamamlanması için şimdiden yollar, kanalizasyonlar, su hatları ve diğer altyapı çalışmalarına başlanılmalıdır.

Bu sistem belediye ile valilik tek kişinin kontrolünde olmasının avantajını kullanarak, en kısa sürede gerçekleştirilmelidir.

Şehrimiz altyapı konusunda çok geri kaldığı gibi, çok plansız bir büyümeye sahne olmakta ve istenilen zamanda istenilen, ihtiyaç duyulan çalışmalar yapılamamaktadır.

Gününü gün eden ve tamamen türbinlere oynayan bir yerel yönetim çalışması ile bu şehrin biriken altyapı hizmetleri çok büyük bir sıkıntı oluşturacak, gelecek yönetimlere tam bir enkaz şehir terk edilecektir.

Siyasilerin ve diğer sivil toplum örgütlerinin bu plansız ve duyarsız idare şekline karşı durarak, yetkilileri uyarmaları gerekir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?