USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BOŞ VAATLER BİTİRİLEN UMUTLAR!

13-04-2022

AKP gurup başkan yardımcısı Mahir Ünal "zamları devlet yapmıyor" demiş.

Evet devlet yapmıyor. Hükümet yapıyor! Bundan önce yapılan zamların sebebi dış güçler, birçok harfin birleşiminden oluşan teröristler ve iç mihraklar zamları yapıyorlar denirdi. Şimdilerde muhalefet aleyhinde oluşan anti propaganda ile zamları zamlara sebep oldukları yayılmaya çalışılıyor. Onlara göre dövizin yükselişi, borsanın çökmesinin sebebi de aynı mihraklardı.

Bugün her şeye zam geliyor. Gıda ürünlerinin fiyatları ateş pahası. Fırsatçılar terörist. İyi ama onların bu kadar rahat hareket etmelerini engelleyecek bir kurum yok mu? İşçiye, memura, emekliye dar gelirliye zam verildiğinde biri bin yaran hesaplar yaparak maaşlarına artış yapan iktidar. 4 ay önce verilen zamların gücü sıfırlandı.

Vatandaşa verilen zamları kontrol edebilecek kurumlar varsa; piyasada oluşan fiyat artışlarının sebebinin bilinmemesi veya bilinmeyen güçlere yüklenmesi ile vatandaşa ne denmek isteniyor.

Cem küçük sorulan bir soruya "İnsanlar ekmek bulamıyor falan yok öyle bir şey. Bergin filmini 7 milyon kişi izlemiş." demiş. Ne alaka, kel alaka. Millet ekmek bulamıyorsa senede bir sınamaya gitmesin mi demek istiyor?

Acaba!

Sözü söyleyen gazeteci ülkenin nüfusunu 7 milyon kişi ile değerlendirmesi absürttür. Geri kanan 74 milyon vatandaş neden değerlendirmeye alınmıyor?

Ülkedeki fiyat artışlarını eleştiren CHP’li vekil bir porsiyonluk türlünün 50 liraya mal olduğunu açıklamış. Milletvekili açıklamayı yaparken vatandaşın sorunlarını anlatmış. Soruyorum sayın vekile.

Meclis yemekhanesinde yüzlerce çeşit yemek yapılıyor.

Üretilen yemeklerin porsiyonları vekillere kaç liraya veriliyor. Burada yemek yiyen vekiller vatandaşların yaşadığı yoksulluğu algılaya biliyorlar mı?

Sanmam!

Dünyada sıkıntı yaşayanlar ile hayatını dünya standartlarında yaşayanlar ilgili bir anlatı vardır.

Karanlıkta olanlar aydınlıkta olanları görebilir.

Aydınlıkta olanlar asla karanlıkta olanı görmezler.

Zamlar vatandaşları gıda sektöründe ilginç yöntemler uygulamaya yöneltti. Et pahalılığı boş dürümü, tatlı sektöründe ceviz ve fıstık fiyatları tavan yapınca boş baklava üretimine başlandı. Kaşar peynir, sucuk fiyatları tost fiyatlara yansıtılınca vatandaşlar tarafından alınamaması esnafları boş tost üretmek zorunda baktı.

Dengeli beslenme bundan sonra hayal. Vaatler verilerek vatandaşları umutlandırıp çözüm üretilmezse.

Birçok ürün içi boşalacak.

Vatandaşlar boş vaatlerle umutlanmak istemiyorlar.

Vatandaşlar haksız mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?