USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU ORTAMDA VE BU SIKINTILI DÖNEMDE SEÇİM!

07-01-2024

İnanın kimsenin yarınından hiçbir umudu kalmadığı bir zamanda, siyasiler, kendi siyasi hesapları peşine düşmüşken, kimsenin halkın feryadını duyduğuna inanmıyorum.

Aday adayları, hatta adaylarda yavaş, yavaş oryaya çıkmaya başladı kimin nerede aday olacağı en fazla bu hafta sonunda belli olacak!

Yerelden, genele, tüm partilerin kendi tabanının sesini duyup dikkate aldıklarına ve sorunlarına bir çözüm olacaklarına inanmıyorum.

Batman gibi bir yerde herkes kazanacağı kesin olan partiye yüklenirken, onlarda aday adaylarını iyi ve zor bir sınavdan geçirmek için her türlü engelli koşuyu ortaya koymaktadırlar.

Temayül yoklamaları derken, partideki hizmet ve dava adamlığı ile dava da gösterdiği fedakârlık ve samimiyet tamamen sınanmaktadır.

Her partide olduğu gibi ve herkesçe bilinen gerçekler şu, tüm adayların parti liderliği ve sultası altında olduğu, maddi destek ve siyasi destekle bu adayların ortaya çıktığı biliniyor.

Yerel seçim olduğu için adayların işi rahat ve seçmenlere fazla vaatlerde bulunmalarına gerek yok, saray ve onun çıkaracağı yasalar ve vereceği haklarla sınırlı olan imkanların fazlası mümkün değil.

Bakın iktidarın adaylarına, hepsi olmazsa da birçoğu, sabıkalı ve bir çoğu bu halkın yararına hiçbir iş yapamayın insanlar ama buna rağmen, seçileceklerine inanıyorlar!

Bence iktidar adayı olmak için hiçbir şeye gerek yok, zaten iktidarın imkan ve maddi gücü onların bir şey demesine ve vaatlerde bulunmasına gerek yok!

İktidar genelde çıkardığı torba yasalar ve özelde vereceği şahsi menfaatler nedeniyle her zaman bir adım önde görünüyor.

Halkın bundan sonra bir hesap içine girerek, hangi siyasi parti adayının daha faydalı olacağı hesabını yapacağına inanmıyorum.

En geç bir hafta içinde belli olacak adayların saya inmesi ve önüne gelene dağıtacakları şahsi menfaatler ile muhalefet partilerinin bir şansı kalacağına inanmıyorum.

Bu seçimde halkın büyük bir kesiminin ise sandığa gitmeme ve oy kullanmama eğiliminde olacağı na inanıyorum.

Buna rağmen çekişmeli bir seçim olacağı ve bazıları için heyecanlı bir dönemin başladığını söyleyebilirim.

Tüm iddia ve tüm söylemlere rağmen, iktidar en güvendiği illerde en çok oy alabilecekleri adaylarını birer birer açıklamaya başladı.

Batman’da ise heyecanlı bir şekilde adayların açıklanması ve bu adayların çalışmaya başlaması bekleniyor!

Batman için aday açıklanması ve bu seçim yarışının başlaması ile birlikte, heyecanın da kalmayacağına inanıyorum, tek ve güçlü olan bir parti adayının açıklanması ile birlikte hemen herkesin kesin gözü ile bakacakları adayın bu seçim şansı olmayabilir!

Seçilecek kişi ve sandığa gidecek kişilerin tavır ve tutumu çok önemli!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?