USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU SESSİZLİK, HER ŞEYİN KABULÜ MÜ?

17-12-2023

Hiç dikkat ettiniz mi, her şeye karşı toplumsal duruşta büyük bir sessizlik ve tepkisizlik hakim, sanki olup bitene karşı bir kabullenme var.

En kötüsünden en iyisine karşı, toplumun eski duruşu ve eski tepkileri yok gibi, dünya yıkılsa herkes eve koşar kimse bu neden oluyor demez!

Bir kaç sisteme bağlı dernek ve teşkilatların siyasi ve tamamen sistemin yararına olan tepkileri olmazsa, kimse olup bitenlere karşı tepki vermiyor!

Bu toplumsal refleks ve toplumsal tepki acaba normal mi? Yoksa bu ilerisi için tehlikeli bir gidişat mı bilemem ama bana normal gibi gelmiyor!

Milyar dolarlık yolsuzluklar, vurgunlar, entrikalar ve çok itibarlı olduğuna inanılanların alet olduğu bir yasa dışı işler… 

Bir banka soyulmuş, bir gün kitlelerce insan soyulmuş, bir gün devlet bir millet soyulup soğana çevrilmiş, ama hiç kimsenin umurunda değil.

Sosyal medya fenomenlerinin vurduğu vurgunlar içinde yaşadıkları, o hayal üstü hayatları ve nerden geldiği belli olmayan paralar, mallar…

Günün birinde bakıyorsunuz, devlet bakanı veya siyasi iktidarın en yakınındakilerin katıldığı büyük soygunlar, akıl almaz vurgunları…

Din, iman, inanç ve vatan uğruna yapılan büyük yolsuzluklar ve bu yolsuzluklara biçilmiş kılıflar,  halkın gözüne soka soka yapılan soygunlar!

Herkesin mafyalaştığı ve gücü yetenin gücü üstünden bir hayatı yaşamaya başlaması ve bunu herkesin gözüne sokması!

Sokak ortasında, köpek bir çocuğu parçalıyor, köpek mi suçlu yoksa iktidar mı? Bunu kimse tartışmıyor ve kimse tepki vermiyor!

Hayvan severlere sorsan, köpekler özgü ve hür dolaşmalı, bazı siyasi köşe yazarlarına göre ise saat ayarlamasını yapmayan iktidar suçlu, ama halktan hiçbir tepki yok!

Yalnız bunlar değil, halkın tepkisizliği, bazı yazarlar avaz, avaz bağırıyor, gemilerle yük gidiyor, Türkiye den İsrail e, ne bir Müslüman’ın sesi çıkıyor, ne kimse tınlıyor!

Ama meydanlarda ve Camiler de her gün İsrail e karşı protestolar! Bu nasıl bir tepki bu nasıl bir protesto, doğrusu hayret ediyorum.

Külliyenin konferans salonunda müzikli ve eğlenceli bir konser veriliyor, hiçbir ses çıkmıyor, ama müzik salonlarda yapılan müzikal eğlenceler engelleniyor!

Her gün yanı başımızdaki ülkelerde, katliamlar ve can kayıpları, hiçbir Müslüman bunu hiç dikkate almazken, illa da Gazze ve İlla da Filistin!

Evet bu halk çok haksızlığa ve bir çok katliama maruz kalmıştır, ama bir insanın bile öldürülmesi, İnanan Müslüman olan her kes için bir sorumluluk yüklemelidir.

Ama maalesef bizler bazıları bizi gütmez ise İnsani ve İslami sorumluluklardan uzak ve tamamen sesiz kalmayı tercih ediyor, tepkisiz kalıyoruz!

Bu sessizlik ve bu duyarsızlık bize ilerde çok ağır sorumluluklar ve sorunlar getirecektir!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?