USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“BUGÜN BAYRAM ÇOCUKLAR”

28-04-2022

Barış Manço’nun şarkısı ile karşılamak isterim “bu gün bayram çocuklar” “ Sen gittin gideli

İçimde öyle bir sızı var ki, Yalnız sen anlarsın, Sen şimdi uzakta, Cennette meleklerle, Bizi düşler ağlarsın, Bugün bayram, Erken kalkın çocuklar, Giyelim en güzel giysileri,  Elimizde taze kır çiçekleri
Üzmeyelim bugün annemizi,

İki mısrası ile bu yıl idrak edeceğimiz Ramazan bayramına ve bizim ülkemizdeki bayram havasına tercüman olmak istedim.

Nerde o geçen seneki bayram dedirtecek kadar bu bayram maalesef buruk, hüzünlü ve sıkıntılı geçecek, bu gün bayram diyemeyeceğimiz kadar, evet sen gittin gideli hepimizin içini bir sızı sardı.

Nerede o varlığınla le şahlana bu halk, yükselen bu ekonomi ve uzaya çıkan bir teknoloji! Bunların hiç birinde eser yok, şimdi.

Şimdi Aya kafa vurmamız, TOGG araba üretmemiz, Dünya’nın en iyi 10 ekonomisi arasına girmemiz, gemileri karadan yürütmemiz, teknolojide, ilim ve bilimde çağı yakalamamız…

Şimdi eser yok bu sloganlarda ve bu algı operasyonlarında, şimdi vatandaşın cebi boş, sofrası kurulmuyor, bayram şekeri alınamıyor!

Bir çikolata şekerinin kilosu şimdi 300 TL hangi çocuğa yetecek bir kilo şeker, iki kilo şekeri ise hangi aile alabilecek?

Elbiseler ise en ucuz elbise yani tişört bile 500 TL den aşağı yok kimin maaşı yetecek çocuklarını bu bayram sevindirmeye?

Bayram ikramiyesi için bir zam bile alamayan emekliler, sefalet ve açlık altındaki maaşları ile torunlarını nasıl sevindirsinler, ellerine nasıl birkaç kuruş harçlık sokuştursunlar, o minnacık avuçlar bu bayramda boşa sallanacak?

Üzmeyelim diyor annemizi Barış Manço, ama bu bayram birçok Anne üzülecektir, yeni, güzel giysiler alamayan anneler, taze kır çiçekleri yerine asık suratlar ve mutsuzluklar!

Hele birde yiyecek et sofrada bulamayan çocuklar, bayram sabahı doğru dürüst kahvaltı sofrası bile yetiştiremeyen babalar!

Babaların mahcubiyeti, Anaların sıkıntısı, çocukların bunalım ve buhranı, bu bayram çok güzel kalkamayacak çoluk çocuk, cümle alem…

Sen gittin gideli tüm umutlar, tüm beklentilerimizde seninle gitti, tek liderdin, tek kurtarıcı, ve halkın, fakir fukaranın babasıydın, ama saraya gittin gideli, bu beklenti ve özlemlerimizin hepsi uçup gitti!

İçimizdeki sızıyı sen anlardın ama şimdi uzaklarda, sarayında şeytan ve melunların arasında bizden uzakta ve bizi tamamen yok ederek!

Ne ekonomiden haberin var, nede halkın duygu ve düşüncelerinden, halkın inanç ve değerlerinden hiç birinden haberin kalmadı.

Dış düşmanlara razıydık, dış dostlukların, bu şekilde kurulmasına asla, dış borca razıydık, talan ve vurguna asla, Reise razıydık, çete ve mafya reisliğine asla…

Dış ticaret açığına razıydık, Kokain ve eroine asla, dış sermayeye razıydık, kara paraya asla, dış güçlere razıydık Oligarklara asla…

İşte bu yüzden bu bayram çok buruk ve çok acı geçecek, size acılı bir bayram havası estirenlere acımak asla!

Tüm İslam Aleminin Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım, bolluk ve bereket içinde, özgür ve demokratik, barış ve kardeşlik içinde nice bayramlara…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?