USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BULDUN PEŞİN PARAYI GÜLERSİN!

16-04-2022

Hoca esnafa gider bir liste sunar. Esnaf para kazanacağını anlayınca hocaya ilgi gösterir. Hocanın İstenenlerini hazırlanır. Esnaf ödeme için beklerken hocadan çıt çıkmamaktadır.

- Hoca parayı ödemeyecek misin?

Hoca

- Bizim tarlanın önünden sürekli koyun keçi sürüleri geçer. Tarların kenarına dikenli tel döşedim. Gelen geçen koyun ve keçiler dikenli tele dokunduğu anda yün ve kılları tel örgüde birikecek. Yılsonunda biriken kıl ve tüyleri toplayıp satacağım. Kazandığım parayı sana getirip borcumu ödeyeceğim.

Esnaf; gülümsemiş.

Hoca

- Buldun peşin parayı neden gülmeyeceksin?

Ülkede enflasyonun yüksek olduğu yıllar sonra kabul edildi. Bunun için alınan önlemlerle sorunun Aralık ayında enflasyonun düşeceğine dair bir emare yok.

Ülkedeki hayat pahalılığı Dünyanın en yüksek oranlarda olduğu ülkeler arasında. Bunun doğal olduğunun dünya ülkelerin dede yüksek enflasyon ve hayat pahalığı var. Denerek vatandaşlar sakinleştirilmeye çalışılıyor.

Politikacılarımız onlarda bizden daha ağır sorunlar yaşanıyor bizim durumumuz onlardan iyi mesajı verilmek isteniyor. Gelişmiş ülkeler vatandaşların yaşadığı sorunların hafiflemesi için vatandaşlarına destekler sunmaktadır.

Ülkemizde hayat pahalığı ve yaşam zorluğu için ciddi önlemler alındığına dair belirgin önlemler görülmüyor. Gelişmiş ülkeler bu konuda ciddi önlemler almaktadırlar.

Bunun sebebi sorunların çözümü kıssa sürede gerçekleşmezse daha ağır sorunların yaşanacağına olan endişelerinden kaynaklıdır.

Başarılı olacaklar mı?

Evet başaracaklar.

Bunu pandemi dönemindeki başarılarından biliyoruz. Hastalığın kıssa sürede çözülmesi ve bu dönemde vatandaşlarına yaşadıkları ekonomik sıkıntılarını bertaraf etmesinden biliyoruz. Söz konusu ülkelerde vatandaşların karamsar olduğuna dair emareler yok. Gençler gelecekleri için ülkelerinden ayrılmayı düşünmüyorlar.

Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlarına maddi destek vererek onların mağduriyetleri önlenmektedir.

İktidarın küçük ortağının genel başkanı "Karamsarlık haramdır" demiş.

Vatandaşların keyiften mi karamsar oluyor? Haram söz konusu ise vatandaşlarını karamsar olmalarına sebep olanlar neden eleştirilmiyor?

Kolay olan vatandaşı sorumluklarına hatırlatmaktır. Haram ve helali dar bir alanda yorumlamak doğru değildir. Haram olanların listesi yapılsa birçok vatandaş yapılan açıklamanın doğru olmadığı da ortaya çıkacaktır.

Yedi çocuğu ve bir kahyası olan zengin bir vatandaşı Azrail ziyaret eder.

- Dokuz kişinin canını almam için emer aldım.

Ağa ve çocukları kâhyaya bakarlar.

Azrail'e birinin canını alacaksan kahyanınkini al demek istemişler.

Kâhya

- Canı alınacaklardan biri benim. Diğer sekiz kişi nerede?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?