USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CANALP VALİ BUNU YAPMAZ, İNANMIYORUM.

28-08-2022

Geçen günlerde Batman Çayı kenarında organize sanayi bölgesi kurulması fikrin ortaya atan vali Canalp a karşı tepkilerini ortaya koyan Çevreciler, haklı olarak bu fikre karşı çıkmışlardı.

Bende bu düşüncenin çok absürt bir düşünce olduğunu ve üzerinde konuşmaya bile gerek olmadığını düşünmüştüm.

Çevreciler ise bu fikrin ciddi olacağı düşüncesi ile hemen bir basın açıklaması ile tepkilerini dile getirmiş ve mantıksız olduğunu ifade etmişlerdi.

Oysa Batman çayı sol ve sağ sahillerinin ıslah edilerek, mesire yerleri ve parklar ile yeşil alana çevrilme projelerinin hayata geçirildiğini biliyoruz.

Her ne kadar bu fikir ortaya atılmış ise bile bunun valimiz Ekrem Canalp gibi İnsan sevgisi, doğa sevgisi olan ve çevreye duyarlı birinin eli ile olması mümkün değil.

Tıpkı Batman Üniversitesini, kuranlar, bu gün ki organize sanayi bölgesini kuranlar ve diğer memleket düşmanları ve çevreye doğaya, memleket gelişmesine karşı olan vatan ve millet hainleri gibi.

Tıpkı Atatürk parkına Sinema yapan veya Cami yapacaklar gibi, tıpkı Esentepe gibi yeşil alana kıyarak, o güzelim tepeyi Külliye adı altında betona çevirenler gibi…

Bu vali bu tür zararlı projelere ve vatana, millete, din ve bayrağa hiçbir yararı olmayan bu tür projelerin arkasında durmayacak, adı bu zararlı projeler ile anılmayacaktır.

Belgi birileri onun önüne böylesi bir ucube proje atmış olabilir, bu konuda kendisinin detaylı ve organize bir şekilde bu işi düşündüğüne inanmıyorum.

Belediye de bazı vatan ve memleket hainleri, Din ve bayrak düşmanları mevcuttur, bu tür bir sapık projenin onların o kötü düşünceleri arasında çıktığına inanıyorum.

Çevreciler dışardan gazel okuyacaklarına cesurca vali Canalp huzuruna çıkarak bu zararlı düşünceden onu vaz geçirebilirler.

Belediye özellikle İmar müdürlüğünde kümelenen çete ve mafya kalıntıları hala Batman ın birkaç doğal yerleri kalmış ise onları da betona çevirmek için ve yeni rant alanları açmak için, bu gaflet ve delalet hatta ihanet içinde olabilirler.  

Çevrecilerin bu endişesini anlıyorum, ancak bu karanlık çevrelere alet olmayacak kadar basiretli ve liyakatli bir valimiz olduğuna inanıyorum.

Canalp hala çevreyi ve çevresindekileri tanımaya çalışan ve iyi niyeti ile hem çevreyi, hem de çevresindekileri kısa sürede temizleyecek deneyimli bir vali.

Bu tür yanlışları yapmayacağına ve yaptırmayacağına inanıyorum, etrafındakilerin teklilerini ortaya atarak gelecek tepkileri ölçtüğüne inanıyorum.

Böyle bir yeşil ile mavinin birleştiği ve Halkın nefes alacağı doğa harikası bir yeşil kuşağı organize sanayi bölgesine açması düşünülemez.

Valimiz gibi inançlı ve akıl sahibi birinin çevreye zarar vererek, sanayi bölgesine yeşili ve çayı kurban etmesi düşünülemez.

Zaten bu güne kadar Batı Raman tarafında tahsis edilen binlerce dönüm arazi üzerinde hala bir proje gerçekleştirilmedi.

Bu kadar boş ve atıl bir alan varken, Petrol sahaları ile ve kuyuları ile etrafı tamamen çoraklaşan bir bölge durmuşken, neden Batman Çayı kenarına gidilsin?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?