USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CANALP YURTTAŞIN VALİSİ…

15-01-2023

Batman valisi Ekrem Canalp gerçek bir yurttaş valisi, yurttaşları ile, Köylüleri ile köyünde, mahallelisi ile mahallesinde, esnafı ile iş yerinde görüşüyor.

Kimseyi ayağına, makamına çağırarak onun derdini ve sorunun dinleme, gurur ve kibrini göstermiyor, kendisi bizzat yurttaşının ayağına gidiyor.

Bu mütevazilik bu hizmet aşkı ve tutkusu, bu insanları insan yerine koymak ve devleti hizmetkar yapma bilinci, bizim unuttuğumuz devlet geleneğinin özünden geliyor.

Devleti yönetenler sırça köşklerde ve saraylarda, halktan uzak, halktan kopuk olarak yaşamamalı ve kendilerini farklı görmemeliler.

İlk defa Batman a vali gibi bir vali geliyor ve Köylüsü, mahallelisi, esnafı devletin en büyük mülki amirini kapısında görüyor…

Vatandaş aracısız, torpilsiz ve dayısız olarak, idarecisini karşısında görüyor ve çok mutlu oluyor, bu yüzden sorunlar yerinde anında ve kısa sürede çözüme kavuşuyor…

Vatandaş ile arasına hiçbir aracı koymayan, ikinci ve üçüncü şahıslardan değil, Şeyhinden, ağasından, başkanından veya diğer elçilerden değil, bizzat vatandaştan, köylüden dinliyor, memleketin sorunlarını…

Vali Canalp’ın bu tutum ve davranışlarından tabi bazı kesimler rahatsız olacak ve kendilerinin sayılmadığından sitem edecekler…

Ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, Bolu beyi bu şekilde ferman buyurdu, tüm tebaa buna uymak zorunda kalacak, bunun başka yolu yok.

Tıpkı Allah a dua edenlerin aracı kullanmasına benziyordu önceki dönem valilerinin yöntemi, tabi bu aracılardan medet umanlar, tıpkı Şeyh, Tekke ve Zaviye meselesi, bu aracıların ne kadar mesajı doğru iletebildikleri veya iletip iletemedikleri meçhul.

İşte doğrudan temas ve doğrudan ulaşmanın mutluluğunu şimdi Batman ın Köylüsü, Mahallelisi, Esnafı yaşıyor.

Canalp a makamında ulaşamayanlar veya bu makamları eskiden bir güç olarak kullananlar rahatsız olacaklardır, bunlarda normal.

Vali bey ben dahil bu güne kadar hiçbir gazeteci ile doğrudan görüşme sağlamamıştır, hatta makamında resim çekme fırsatı bile vermemiştir, ancak kendi fotoğrafçısı ile resim alma imkanı vardır!

Hiçbir kanaat önderi, sivil toplum başkanı ve diğer ileri gelenler bu makamda fotoğraf çekme imkanından yararlanamamıştır.

Halkın işi varsa Halkın temsilcileri ile görüşebilir, ama sırf hava atmak ve güç oluşturmak için, makamı kullananlara ise fırsat vermemiştir.

Bu yönetim biçimi gerçek Yurttaşlar için, saf ve temiz siyasete ve politikaya bulaşmamış, makamları çıkarları için kullanmayanlar tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Hiçbir saatini boş geçirmeyen, Yılbaşında bile Yurttaşların arasında, çeşitli ziyaretlerle geçiren bir il valisi olsun makamında vakit geçirmesin, olsun bazıları ile poz vermesin…

Kimse onun iş yapmadığından, onun çeşitli yolsuzluk ve usulsüzlüklere göz yumduğundan söz etmediğini biliyorum.

Ben dahil hiç kimsenin bu makamı boşu boşuna meşgul etmesini istemem, vatandaşta buna rıza göstermez, mühim olan vatandaşların işlerinin yürümesi…

Birkaç daire müdürü bu erken uyanmalardan şikayetçi olsa da, bir çoğu bu erken uyanmalar ve Köy ziyaretlerinden gayet memnundu, mühim olan çoğunluğun sesidir.

Bir kez daha tekrar etmek istiyorum, Yurttaşının hizmeti için ataması yapılan Vali Canalp Yurttaşının hizmetinde ve onun her zaman kapısındadır, bu idare şekli ise takdir ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?