USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CESARET GELDİ, MUHALEFET HAREKETLENDİ…

01-07-2019

AK parti uzun süren iktidarının, en kötü günlerini yaşadığı, halk desteği ve güven kaybına uğradığını yeni anlamış ve kamuoyu ile siyasi muhalifler de bunun farkına vardı.
İstanbul seçimleri ila Halk kırmızı kart gösterdiği iktidarın yeniden toparlanması için bir sürte verdiğini iktidar maalesef bu güne kadar anlamış değil.
Özellikle İstanbul seçimin den sonra muhaliflere hem cesaret geldi, hem de çalışmalarını hızlandırmalarına neden oldu.
Muhalif cephelerin tamamı bir olmaya ve beraber hareket etmeye başlamaları ile arayışlar hızlandı, her taraftan çalışmalar başladı.
Sağcısı, solcusu, dindarı, dinsizi, genci, yaşlısı, tüccarı, esnafı, memuru, serbest meslek mensubu, her taraftan, çalışmaların hızlandığını gözlemleyebiliyoruz.
Bu seçimlerin siyasilere verdiği bir mesaj daha oldu, bu vatanın temel unsurları olan Kürtler ilk defa dengeleri değiştirecek bir rol almayı başardılar…. 
Bundan böyle her siyasi akım ve hareket onların hesabını yapmadan, onların kitlesini kazanmadan bir harekete ve oluşuma girmeyecektir.
Meclise giderseniz, olağanüstü bir hareketliliği özellikle, muhalefet bankolarında görebilirsiniz, tüm muhalefet erken yapılacak baskın bir seçim için guruplar ve kulisler oluşturuyor…
Diğer bir arayış ise iktidar partisinde göze çarpıyor, parti içinde patlamak üzere olan bir sessizlik hâkim iken, dışarda çetin bir pazarlık hüküm sürüyor…
Parti içinde seçim ortağından kopma ve kabine değişikliği için beklentiler arttıkça, cephe den ve kabineden hiçbir değişiklik sinyali vermeyen, Reise karşı güven sarsılmaktadır.
Tarikat şeyhi gibi, kimsenin huzura çıkıp bir talepte bulunmadığı reis hala doğal rahatlığını korumaktadır…
Ne MHP ile yollarını ayırmaya, ne de kabinede olası bir değişiklik için, herhangi bir işaret vermediği görülmektedir. 
Bu belirsizlik ve bu başarısız tablo sürdükçe, dışarda kalan Ak partililer her gün mesajlar yayarak, tabanın nabzını kontrol ediyorlar…
Bir taraftan Davutoğlu, bir taraftan babacan, her gün kamuoyunu verdikleri mesajlar ile yeni bir oluşumun işaretini vermektedirler.
Halk geleceğini ve istikbalini kuracağı bir siyasi oluşum olarak Ak partiyi görmekten vazgeçmiş, hatta geleceğini karartan bu partiden ve onun çevresinden kurtulmanın hesabını yapmaktadır.
Bundan sonra daha kötü bir tercih yapmamak için oluşumların istikrarlı ve altı doldurulmuş sağlam oluşumlarına dikkat edecektir.
Ekonomik olarak daha sağlam, siyasi olarak daha gerçekçi, kaynak olarak daha garantili, misyon olarak daha dolu bir partinin kurtarıcı olarak gelmesini bekliyor…
Bundan böyle ayrıştırıcı, tek kuvvet prensibine dayalı, hukuk dışı ve adaletten uzak, mantık ve akıl çerçevesinde beklentilere cevap verecek bir siyasi hareket beklenmektedir.
Ekonomideki çok kırılgan yapılanma her an bir ciddi krizi ortaya çıkararak, tabanın isyanına neden olabilir, bu yüzden siyasilerin elini çabuk tutması gerekir.  
Yenilmez olduğu ve seçim ile gitmeyeceğine inanılan iktidarın, gücünün halk gücü karşısında dayanamaz olduğu, korkulan tehdit ve şantajların içi boş olduğu ortaya çıkınca, herkes ortaya atılmaya başladı…
Yuvalarında saklanan, başlarını dışarı çıkarmaktan korkan birçok kişi bu aralar meydanlarda cirit atmaya başladığını görüyoruz, FETÖ ve PKK suçlama tehlikesi ortadan kalkmıştır. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?