USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÇİFT TARAFLI DEZENFORMASYON…

01-08-2023

Esenyurt’ta bir iş yerindeki silahlı saldırı ve meydana gelen cinayetler biranda Türkiye’nin gündemine oturunca, bununla ilgili yorumlar ve görseller peş peşe geldi.

Herkes sıradan bir cinayet olduğunu ve husumetli iki gurup arasında meydana gelen bir çatışma olduğu iddia etse de, olay farklı alanlara, toplumsal boyutlara taşındı.

Tamamen sosyolojik ve psikolojik vakalar olan bu olayların altında aslında ekonomik krizin yattığını söyleyenler az sayıda değil.

Bunun birde kontrolsüz göç, sınırların delik deşik olması, herkesin her yerde ateşli silahlara kolayca ulaşması..

Devlet ise her zamanki gibi ihaleyi kendi yarattığı terör örgütlerine atmakta buluyor, ona göre her şeyin sebebi, FETÖ ve PKK…

Şimdi olaya derinlemesine bakacak olursak, öncelikle bir gün içinde Türkiye genelinde en az yirmi ilde silahlı çatışma sonucu ölüm ve yaralanmaların meydana gelmesi, toplumsal bir cinnet geçirdiğimizin işareti!

Bir başka boyutu ise herkesin ve her çevrenin çok rahat bir şekilde ateşli silahlara ulaşıyor olması ve üstünde taşıma rahatlığına kavuşması.

Birde insanların gözünü kan bürümesi ve en basit olayda, tartışmada silaha sarılmaya başlamamız, arkasından, suçluluk duygusunun yok olması.

Bu gün suçlu insan ve cinayete teşebbüs eden insanın, ceza yeme ve hayatının kararması söz konusu değil, nedeni ise ceza yasamız ve ceza evlerimiz!

Yapılan bir araştırmaya göre, 290 bin kapasiteli cezaevlerimizde bu gün itibarı ile yaklaşık 340 bin kişi yatmaktadır!

Bu kapasiteyi düşürmek ve suçlulara yapılan harcamalarda tasarrufa gitmek için, yeni bir af yasası hazırlandığı, kısa sürede 50 bin kişinin, işlediği suçların af edileceği.

Bu 50 bin kişinin ise insanlığa ve şahıslara karşı işlenen suçlar( Hırsız, tecavüzcü, uyuşturucu, pezevenk, katil ve canilere uygulanacağı!

İşte bu halde olan bir ülkede, her adi suçlunun çıkar çıkmaz cinayet işlemesi ve her türlü toplumsal suçlara bulaşması sıradanlaşmaktadır!

Devlet ise işin gerçeğini görmemeye ve üç maymunu oynamaya devam ederek, işi manipüle etme peşinde, dezenformasyon yolunda ve ihaleyi sistemin yarattığı terör örgütlerine ihale etmektedir!

İşte konu ile ilgili içişleri bakanlığının açıklaması:  

“Bu konu ile ilgili sosyal medya paylaşımda bulunan 35.368 hesap arasından 9.220 hesabın bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesap, 5136 hesabın FETÖ bağlantılı hesap ve 2898’nin ise PKK bağlantılı hesap olduğunu tespit ettik. 

Olumsuz algı oluşturmak için boşuna çabalamayın. Güvenlik güçlerimiz toplum düzenini bozanları, suç işleyenleri hukuk önüne çıkartmaya kararlıdır!

Suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız devam edecektir!"”

Kim kimi manipüle ediyor ve kim kime dezenformasyon uyguluyor, bilinmiyor! Bildiğimiz tek şey suçluyu yaratan bu sistemin çarpık uygulamaları, onu koruyan kollayan da sistemin kendisi, algı oluşturularak, bu suçlar ortadan kalkmaz ve bu suçlulara af çıkarılarak, cezaevleri boşaltılamaz.

Her af tan sonra on misli suçlu yaratılmış oluyor, adi suçlular yerine fikir, düşünce ve siyasi suçluların dışarı bırakılarak, onların toplumu faydalı işlere yönlendirmesi sağlanmalıdır!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?