USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CORONA’DA MAKYAJLAMA!...

04-10-2020

Son günlerde Sağlık bakanı Koca’nın gafı çok kullanılmaktadır, hem içerde, hem dışarıda salık sektörü ve iktidarın güvenini sıfıra düşürecek bir durum.

İnsan hayatının söz konusu olduğu bir konuda, devletin çıkarlarını ön plana geçirerek Corona virüsünün yayılma tablosunu makyajlamaya çalışmak, tam bir sahtekarlık!

Muhasebe mesleğinde mali tabloları olduğundan daha güçlü veya olduğundan daha zayıf göstermeye makyajlama denir, bu şekilde yapılan muhasebe oyunlarında, faydalananları aldatmaya yönelik, firmayı vergisel yönden korumak ve kredi yönünden güçlü göstermeye yönelik bu çalışmalar tam bir sahtekarlığa girer…

Devletin sağlık kurumlarının başındaki birinin Corona tablosunu ulusal çıkarları göz ününe alarak makyajlaması ise hangi İnsanlık suçuna gireceğini bilemem ama bence af edilemez bir suç.

Bakın bilanço makyajlamalarında suç ve cezalar neler?

“Son yıllarda Dünya'da ortaya çıkan muhasebe hileleri, mali raporlamanın güvenilirliği sağlama konusunda iç kontrol sisteminin ve denetim sürecinin yeniden sorgulanmasını gündeme getirmiştir.

Ülkemizde de yaşanan ekonomik krizle birlikte karşılaşılan yolsuzlukların yanı sıra Avrupa Birliği uyum ve müzakere süreci; iç kontrol sistemi, iç denetim ve risk yönetimi ile ilgili uluslararası standartlarda yasal düzenlemelerin yapılmasına neden olmuştur.”

Yani bilanço makyajlamaları devletlerin itibarını ve güvenini ortadan kaldırmakta ve dünya ya karşı güven zedelemesi ile kredi notunun düşmesine neden olmaktadır.

Bu yüzden Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, Türkiye deki kayıt sistemine güven duymadığından dolayı onu kendi şirketleri aracılığı ile denetlemektedir.

“Koca'dan tepkilere yanıt: Devletimiz ulusal çıkarları da korumaktadır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "şeffaflık" eleştirisi karşısında "Devletimiz, halkın sağlığı kadar ulusal çıkarlarını da korumaktadır" açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında semptom göstermeyen vakaların Bakanlık veri tablosuna yansıtılmadığını dün bizzat açıklamıştı.

Bakan Koca, dünden bu yana gelen tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaptı. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır." diye yazdı.”

Devletin bu makyajlamasını duyduktan sonra, dünya da ve yurt içindeki sağlık bakanı ve bakanlığına olan güvenin nasıl olacağını siz düşünün…

Özel de ise Batman gerçeğine olayı indirgeyecek olursak, dün pik yapan vaka sayısı ile bu gün dip yapan vaka sayısı arasındaki gerçek dışı beyanları siz tahmin edin…

Dün yine bu sayfalarda yazarken bu verilerin Batman için gerçek dışı olduğunu, özellikle özel hastanelere yönelme olduktan sonra vaka ve hasta sayısında patlama olduğu, bunun suni olduğunu yazmıştık.

Bu gün ise bu hastalığı ve sağlık sektörünü iyi tanıyan Batmanlılar, kayıt dışında ve sağlık tesisleri dışında geçirdikleri virüs bulaşmasını kendi imkanları ile geçiştirmeye çalıştıkları için, vaka sayısında ciddi bir düşüş vardır!

Oysa Batmanlı hastaneler ve yoğun bakım ünitelerinde yapılan tedavilerin ölümle sonuçlandığı, bakım ve ilginin olmadığından, birçok başvuru ölümle sonuçlandığı, bu virüs ile başa çıkmanın temiz ortamda, temiz havada, bol sıvı tüketmek, yürüyüş yapmak ve istediği güçlü yemekleri yemekle mümkün olduğunu öğrendi.

Biz ilk gün güvenmedik ve inanmadık, bu günde güvenmiyor ve inanmıyoruz, yarın da sağlığımızı bu sisteme teslim etmemeye kararlıyız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?