USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

COVİT-19 AKLIMIZLA OYNAMAYA BAŞLADI!

11-11-2020

Bilim ve bilim adamları, son günlerde çok fazla dinlenmeye başlanınca, onlarda her gün yeni bir araştırma sonucunu piyasaya sürerek, insanları şaşırtmaya devam ediyorlar!

Bu corona denilen virüs ortaya çıktığından beri, her bir bilim adamı, ilgili ilgisiz kendi penceresinden, bilimsel olsun olmasın, bir şeyler ortaya atıyor…

Bilimsel bir sonucun ortaya çıkması ve bunun geçerlilik kazanması için en az 5 yıl süreye ihtiyaç varken, daha bu virüsün üzerinden bir yıl geçmeden, daha aşısını bulmadan, daha doğru dürüst, tespitler bile yapılmadan, hastaları üzerinde otopsi yapılması, sağ kalanlar üzerinde yeterli testler yapılması söz konusu olmaz iken…

Biri çıkıp şunu söyleyebiliyor, Corona geçirenler cinsel gücünü kaybediyor, corona geçirenler, duygularını yitiriyor…

Bunun gibi çok bilimsel iddialarla karşı karşıya kaldığımızı hepimiz çok iyi biliyoruz, hatta corona yı geçirenlerin, kalıtsal bazı kronik hastalıklara maruz kaldığı bile iddia edildi, bilimsel olarak!

Bazıları ise her gün farklı belirtiler ortaya atarak, kendi araştırmalarıymış gibi, medya da yer almak için saçmalamaya başlayan bilim adamları da ortaya çıktı…

Son olarak, belirtiler… parmak uçlarının şişmesi, üşüme ve kusma olarak belirtilen bu hastalığın, bu güne kadar ne olduğunu tam olarak bilen olmadığı kesin.

Son olarak bilim adamları, yeni bir iddia ortaya atarak, corona geçirenlerin, akıl sağlığı sorunu yaşadıklarını açıklayarak, büyük suçlama daha ortaya attılar!

Bundan sonra her hastalık geçirenin akli dengesinden şüphe etmeye başlayacağız, özellikle yoksul kesimde daha çok görüldüğü bildiriliyor!

Bundan sonrası daha nelerin ortaya atılacağını bilmiyorum, ama bildiğim bir şey var bilim adamları da eski bilim adamı değiller, onlarında akli dengeleri bozulmuş kanaatindeyim!

“Yeni araştırma: Covid-19 hastalarının yüzde 20’si akıl sağlığı sorunları yaşıyor

Oxford Üniversitesi ve NIHR Oxford Biyomedikal Araştırma Merkezi’nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre, koronavirüs hastalarının yüzde 20’si ileriki dönemlerde akıl sağlığı sorunları yaşıyor.

Bilimsel dergi The Lancet Psychiatry’de yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, Covid-19’a yakalananların hastalığın teşhisi sonrasındaki 90 gün içinde en sık karşılaştıkları sorunlar arasında anksiyete, depresyon ve uykusuzluk var.

Araştırmaya katılan Oxford Üniversitesi’nden Psikiyatri Profesörü Paul Harrison, “İnsanlar Covid-19’dan kurtulanların akıl sağlığı sorunları konusunda daha fazla risk altında olmasından endişe ediyor ve bizim elde ettiğimiz bulgular bunun olası olduğunu gösteriyor. Virüsün beyninize ve akıl sağlığınıza doğrudan etki etmesi inanılmaz bir durum değil” dedi.

Araştırma kapsamında ABD’deki 62 bini aşkın koronavirüs hastası dahil yaklaşık 70 milyon elektronik sağlık kaydı incelendi. Covid-19 bağlantısının tespiti amacıyla araştırmacılar, ellerindeki verileri grip, solunum yolu enfeksiyonları, cilt enfeksiyonları ve kırık tedavisi gören diğer hastalarla karşılaştırdı. Sonuçlar, koronavirüsü atlatan hastaların diğerlerine göre akıl sağlığıyla ilgili sorunlar yaşama ihtimalinin neredeyse iki kat fazla olduğunu ortaya koydu.

Sonuçlara dair konuşan University College London’dan psikiyatrist Michael Bloomfield, “Bu büyük ihtimalle bu pandeminin ve hastalığın fiziksel etkilerinin yarattığı psikolojik stres faktörlerinin birleşiminden kaynaklanıyor” diye konuştu.

Araştırmada ayrıca, daha alt gelir gruplarından hastalarda akıl sağlığı sorunlarının daha yaygın olduğu belirtilirken, bu kişilerin sağlıksız çalışma koşulları ve daha kalabalık yaşam alanları nedeniyle Covid-19’a daha açık olmasının olağan olduğu kaydedildi.”

Bundan böyle bu araştırmaya göre, her hastalık geçirenin aklından şüphe etmemiz gerekecek!      

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?