USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEĞİŞİM İLE SİLAHLAR DEĞİŞİYOR!

09-10-2022

Cumhuriyet Halk Partisi ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme adı altına attığı adımları ile değişimin açık sinyalini veriyor.

Öncelikle kılık kıyafet konusunda daha önce yaptığı yanlışlarını dile getirerek, başörtülü insanlarla helalleşerek, kılık kıyafet konusunda, özellikle başörtüsü konusunda yıllardır yapılan bir yanlıştan geri dönüyor.

Kılık kıyafet özgürlüğü ve özellikle Kadınlar üzerinden yapılan başörtüsü yasağı ile ilgili kalıcı bir karar alarak, meclise önerge verip bu teklifin yasalaşmasını talep etti!

Bence bu çok önemli bir adım ve çok değerli bir adım, bu şekilde bu konunun dini siyasete alet edenlerin elindeki en önemli silahın alınması olacaktır.

Yıllardır bu konuyu istismar ederek, çalıp çırpan, hukuksuzluklar yapan, bu konu üzerinde tepinen, çeşitli cemaat ve tarikatların önü kesilmiştir.

Yirmi yıldan beri başörtüsünün yasalaşmasını sağlamayan ve konuyu statüsü belirlenmeden kullanan siyasi İslamcıların en büyük silahı ellerinden alınmıştır.

Bundan sonra kimse Mütedeyyin Kadınlarımızın bu kılık kıyafet özgürlüğünü kullanamayacaktır, bu da bu anlama geliyor, siyasi İslamcıların en büyük silahı ellerinden alınmış, istismar konu olmaktan çıkarılmıştır.

Bunu CHP’nin teklif etmesi ise çok anlamlı ve çok değerli bulunuyor, iktidar ise bu konuda geç kalmanın sıkıntısını yaşayarak, mızıkçılık yapmaya çalışıyor!

Bundan sonrası için ellerinde başka silah ve malzeme kalmayan iktidarın ise Cem evlerine yönelmesi ise farklı bir istismar konusu olduğu ortada, bu alanda ise Alevi vatandaşların bu tuzağa düşmeyecek kadar uyanık olduklarına inanıyorum.

İktidar artık din ve dindarlar üzerinden hesap yapmaktan vazgeçmesi gerekir, öncelikle ekonomi ve yanan mutfakların ateşini söndürse daha etkili olacaktır!

Din silahı ve mermilerinin tamamını iktidarın elinden alacak olan 6 lı masa önümüzdeki günlerde, farklı adımlar atması ve farklı alanlara yönelmesi kimseyi şaşırtmasın.

Son yıllarda muhalefet gündem oluşturmakta ve iktidar onun peşinden gitmeye çalışırken, çok geç kaldığı gözlenmektedir.

Muhalefetin ekonomi ve gelirlerin iyileştirilmesi, devletten borçlu olanların durumu emeklilik ve diğer ücretlerle ilgili attığı adımların peşinden giden iktidar bu çalışmaları ile her konuda, her şeyi vermesine rağmen anketlerde istediği sonucu alamıyor!

Bu tablo ile hem ekonomi, hem de siyasi talepleri karşılayan, hem vatan, hem inanç konusunda vatandaşlarını tatmin eden muhalefet oy oranını yükseltirken, toplumun moral gücünü de yükseltiyor.

Önümüzdeki seçimde iktidarın elindeki tüm argümanların muhalefetin elinde çok güçlü birer silah olarak kullanılacağı açık, bundan sonra Din istismarcılığı, inanç üzerinden siyaset yapılamayacaktır!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?