USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM HER ALANDA…

28-02-2022

Pazar günü yapılan esnaf ve sanatkarlar odası başkanlık seçimi, sonucu bu sınıfın bir değişim ve dönüşüm peşinde olduğu, bunun için, iradelerini ortaya koydukları görüldü.

Siyasi sloganlar, devrimci laflarla olmadığı gibi, gelenekçi ve feodal yapıyla olmadığı görülüyor, halk her alanda dürüst temiz ve liyakati yöneticilerin arayışına girmektedir.

Halkı temsil edecek hizmet ekiplerinin bundan sonra daha dikkatli ve daha gerçekçi olmaları gerekir, kimse duygusal sloganlarla kimseyi başına yönetici yapmayacaktır!

Yalakalık ve slogan vari bir çalışma sistemi kimseyi tatmin etmiyor, insanlar lider arayışı peşindedir, en büyük başarı ve en büyük mücadele, sistemle entegre değil, sistemin hata ve yanlışlarını, olduğu gibi ortaya dökmek ve gerektiğinde acımasızca eleştirmektir.

Esnaf kesimi kan ağlarken, oda başkanları koltuklarda sallanırsa bunun bedelini ödeyecekleri hesabını yapmalıydılar!

Ben nasıl olsa bu halkın içinden gelmişim, arkamda siyasi bir güç var kitlemiz bir odun dahi koysak seçer ve seçilir havasında olmamak lazım! 

Esnaf sanatkarların sorunlarını dile getirecek, bu sorunların takipçisi olacak, deneyimli ve cesur bir yönetim arayışı içinde olan esnaf bu demokratik hakkını kullanarak iradesini ortaya koymuştur!

Esnaf pandemi de, sahipsiz bırakılınca, esnaf ekonomik krizde odasını yanında görmeyince, esnaf yokluk ve sıkıntılarına çözüm bulan bir gücü yanında bulamayınca, ne yapsın?

Değişim ve dönüşüm için iradesini gösterdi, bundan sonrası düşünüp yanlışlar nerede yapıldı bunun muhasebesi yapılmalıdır.

Bence bizim toplumun hatası her seçimde duygusal davranmamız ve siyasi parti, futbol takımı tutar gibi sivil toplum örgütlerinde, hep duygusal davranmamız…

Oysa bu örgütler birer hizmet alanlarıdır, hele meslek odaları çok önemli, bunun için, türbinlere oynamayan, alanında eğitimli deneyimli ve en önemlisi dürüst kadroların iş başına getirilmesi çok önemli…  

Cahil ve eğitimsiz kişilerin sadece, aşiret ve siyasi parti bağı ile tercih edilmesi gerçekten çok üzücü ve amacı dışında odaların kullanılması olarak görüyorum!

Belki bu sefer tam olmayabilir ama değişimde hayır olduğu kanaatindeyim, yeni seçimleri tamamlanan Şoförler odası başkanı ve Esnaf sanatkarlar odası başkanlarının geçmiştekilerin yaptığı hataları yapmayarak, her alanda ve her şartta, esnaf üyelerinin yanında olmalarını beklerim.

Bu valiymiş, bu başbakanmış, bu bakanmış, bu cumhurbaşkanıymış, bunları kırmayayım, üzmeyeyim, suya sabuna dokunmayayım, başım belaya girmesin, suya sabuna dokunmayayım olmaz…

En büyük cihat ve en büyük mücadele, zalim hükümdar meclisinde söylenen gerçek sözlerdir!

Bunu unutmayalım, bu özlem ve bu dilek temennilerle, hak sözü ve gerçek mücadeleyi yapmaları umuduyla esnaf odalarına seçilen yeni kadrolara ve başkanlarına başarılar dilerken, darısı diğer meslek odalarının başına diyorum.

Tüm halkımız ve tüm meslek odaları gerçek bir değişim ve dönüşüm için gerçek liyakatli ve cesur yönetim kadrolarını bekliyor, değişim ve dönüşüm zamanı…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?