USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEMOKRASİ BİZDEKİ VE ONLARDAKİ 1

24-07-2022

İngiltere'de başbakanlık için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın sığınmacıların Ruanda'ya gönderileceği programa Türkiye gibi ülkeleri de ekleyerek genişletmeyi planladığı öne sürüldü.

İngiltere, ülkeye yasa dışı yollardan gelen göçmen ve mültecileri, 'işlemleri' tamamlanıncaya kadar Ruanda'ya gönderme kararı aldı. Raunda, Birleşik Krallık'a yasa dışı yollardan giden göçmenlerin kendi topraklarında tutulmasına ilişkin anlaşmayı imzaladı.

Haberde Truss'ın milletvekilleri ile yaptığı özel görüşmelerde, göçmen krizi ile mücadele etmek için Ruanda ile yapılan anlaşmanın benzerlerini yapmak istediğini söylediği belirtildi. Bakan Truss'ın bu noktada Türkiye ile de müzakere başlatmak istediği kaydedildi.

İngiliz Bakana yakın bir kaynak da "Türkiye'nin Truss'ın bakacağı potansiyel bir ülke" olduğunu doğruladı ve “Türklerin buna hazır olup olmadığı başka bir soru” ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye gelip Avrupa ülkelerine geçmek isteyen mülteci ve geçmenler geçişi geçirdikleri taktirde Avrupa ülkelerine gidebilmektedirler. Bir kısım mültecileri ise Türkiye'de kalarak yaşamlarını sürdürmeye devam etmektedirler. Ülkenin bu durumu İngiltere başbakanlığı için adı geçen Dış İşleri Bakanının ülkedeki mülteci sorununu en ince detayına kadar bildiği için bu açıklamayı yapması tesadüf değildir.  yukarıda yaptığı açıklamayı yapması tesadüf değildir.

Şu anda yapılan açıklamanın son aşaması ne olacak yaşayıp göreceğiz.

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın telefonundaki veriler internete sızdı. Daha önce laptopundaki verilerin sızması ile gündeme gelen Hunter Biden’ın telefonundan, yaşı 15’ten küçük kız çocuklarıyla çekildiği uygunsuz fotoğraflar, **** sitelerindeki '12 yaş' araması ve babası Joe Biden’ı 'Pedofil Peter' olarak kaydetmesi açığa çıktı.

Eski ABD Başkanları Barak Obama ve Donald Trump'ın doktorluğunu yapan Jackson, ABD Başkanı Joe Biden'in hakkında çarpıcı bir iddiaya imza attı. Buna göre Biden'ın zihinsel sorunları yüzünden dönemini tamamlayamadan görevden alınabileceğini öne sürdü. Bu iki sebepten Biden’in görevden alınabileceğini açıklayan ülkenin medya kanalları durumu yorumlarken ABD ve Türkiye arasındaki gerginliğin Bidenin gitmesi ile düzeleceğine inanmalarından kaynaklıydı.

Kamala Devi Harris 20 Ekim 1964) Amerikalı politikacı, hukukçu ve mevcut Amerika Birleşik Devletleri Başkan yardımcısı. Harris, Amerikan tarihinde Başkan Yardımcılığı yapmış ilk Afroamerikalı kökenli ve ilk kadındır. 2017-2021 yılları arasında Kaliforniya'dan Birleşik Devletler Senatörü olarak görev yapmıştır.

Kamela Harris Başkan Biden’in görevden alınmasından sonrasında başkanlığa getirileceği haberi paylaşımları yapıldı.

Harris‘in göreve gelmesi Amerika ve Türkiye arasındaki gerilimin azalacağına dair emareler görünmüyor.

Harris, ABD’deki Ermeni nüfusunun büyük bölümünün yaşadığı Kaliforniya eyalet ininin senatörü olarak görev yaptığı dönemde, gündeme getirilen “Ermeni soykırımının ABD tarafından resmen tanınması” başlıklı yasa önerisinin mimarlarındandı!

Bu durumda Biden gitse bile Harris ile iki ülke arasındaki ilişiklerdeki gerilimlin devam edeceği tahmin ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?