USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DERİN BUNALIM VE BUHRAN DÖNEMİ…

19-06-2022

Son günlerde özelde Batman, genelde ise tüm Türkiye de çok enteresan olaylara şahit oluyoruz, hem ekonomik çöküntü, hem de sosyal, kültürel ve ahlaki çöküntünün, buhran dönemini gösteriyor!

Geçe günlerde, bir özel harekât polisi eşini ve 18 yaşındaki çocuğunu, katlederken kimse bunun nedenini sorgulamadı.

Her gün bir kadın cinayeti ve bir çocuk cinayeti yaşanırken, kimse dönüp bunun nedenlerini sorgulamıyor.

Duyarsız bir toplum olmamız ahlaki çöküntüyü gösteriyor, ayrıca duyarsızlık sosyal yapının bozulmasını, iş yerlerinin kapanması ve işsiz ordusunun kahveleri doldurması ise ekonomik çöküntünün habercisi.

Genel medyanın iktidar tarafına bakarsanız her şey dörtdörtlük yolunda, hiçbir sorun yok memleketimin yollarında, ocaklarında, tarlalarında…

Şimdi gelelim muhalif basının gördüğü vatandaş gerçeklerine, hastanelerde malzeme bulunamıyor başlığı ile çıkmış muhalif gazetenin biri, bu yalan haber mi?

Değil tabi.

Daha iki gün önce bir gazeteci arkadaş sosyal medya hesabından Dicle hastanesinde, ameliyat edilmesi gereken hastalarının ameliyat kiti başkası için kullanıldığından dolayı hastaları ameliyat edilmeden geri gönderilmişti!

Bir başka haber ise Anne, baba bekleme beni buda artan otobüs bileti fiyatları ile bu sene öğrenim gören öğrencilerin Kurban bayramına ailelerinin yanına gidememe sorunu, ekonomik çöküntünün en acı habercisi…

Yurttaşlar ekonomik krizle kültür, sağlık, tatil gibi giderleri kıstığını söylüyor: Çabamız aç kalmamak

BUPAR, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin yansımalarını araştırdı. Buna göre, “Hayat standardımız eskiye göre düştü” diyenlerin oranı yüzde 81.8 olurken yurttaşların yüzde 59.2’si “geçinme kaygısı” yaşıyor.”

Bu başlık ise ekonomik buhranın en açık habercisi, bence toplum olarak çok kötü bir yöne doğru gidiyoruz.

Saldırılar ve soygunlar, hırsızlıklar artmakta, bunalan insanlar çıplak olarak ortalıkta gezmeye başladılar, bunların sayısı her gün biraz daha artıyor.

Cinnet geçirenlerin cinayet işleme yerine kendilerini sokağa atarak fiziksel cinayet işleme eğilimi bu da tam bir buhran dönemi.

İleride soygunlar, yol kesmeler, cinayetler daha da artarak devam etmesi bekleniyor, mahalle çeteleri işte bu ekonomik ve sosyal krizler sonucu ortaya çıkan, gözünü komşunun malına, canına ve namusuna diken genç işsizlerin örgütlenmesi ile sonuçlanacaktır.

Bu sosyal olgunun önünü kesecek bir siyasi irade ortada görünmüyor, bu kadar sosyal ve ekonomik sıkıntılar üzerine hala, savaşacak bir ülke ve öldürecek hapse atacak bir örgüt yaratmak peşinde olan bir siyasi irade ile sorunların çözümü çok zor!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?