USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DİNDAR PARTİDEN, İBADET YASAĞI!

08-04-2020

Çok ilginç gelişmelere şahit oluyoruz, bu Corona virüsü birçok inanç, düşünce ve algıyı altüst etti, kimse de ne din bıraktı, ne inanç…

Bakın daha ilk günlerde, tüm siyasi ve inanç çalışmalarını bir tarafa bıraktıran bu virüs, en kutsallarımızı bile yok etti.

Önce Camilere girişi yasaklattı, sonra Cami de Namaz kıldırmayı, ardından en çok kullanılan, Cuma Namazlarını, özellikle Kandillerde dolup taşan cami cemaatlerini dağıttı…

Daha Ramazan ayı gelmeden, Diyanet işleri başkanı açıklama yaptı, Teravih namazları da yasaklandı ve kıldırılmayacak!

Bir de Diyanet İşleri başkanı Corona’dan ölenleri Şehit olabilir diye ilan etti, Namazı kıldırılamayan ve Namaz kılamayan Şehitlerimiz!

Dikkatimi çeken önemli bir konu ise bu yasakların merkezi din olan bir siyasi partinin iktidarda olduğu bir dönemde uygulanması!

Bu çok ilginç ve düşündürücü, Dini en çok diline dolayanların, dinin direğini ortadan kaldıracak yasaklara imza atması…

Namaz yoksa Cemaat yoksa, Cuma yoksa, Teravih yoksa, peki Ramazan bayramının ne anlam ve önemi kalır?

Daha bayram gelmeden, bu bayramında yasaklanacağını şimdiden tahmin etmek normal! Yani bu Ramazan bayramı da yasaklanacak.

Orta da ne kaldı, Din adına inanç adına hiçbir dua, Niyaz ve Namazın toplu olarak yapılamayacağı bir İslam toplumu ve siyaseti!

Bu salgınlar tüm dünya mızı değiştireceği gibi, tüm inanç yapısını da kısa sürede değiştireceğe benziyor!

Eskiden üç Cuma üst üste Cuma Namazına gitmeyenin imanından şüphe düşülmekteydi, şimdi bu uzun süre cami ve cemaatten uzak kalan Müslümanların imanı için diyanet İşleri başkanı bir fetva bulmalıdır!

Gerçi bu yasaklar ve bu kararlar doğrultusunda, yeni bir gelişme ile yön İslam dan tekrar Kemalizm e doğru kaymakta, ibre ona doğru dönmektedir!

Yazar ve yorumcu Erol Mütercimler, cumhurbaşkanının son yardım kampanyasında referans olarak aldı Gazi Mustafa Kemal in politikalarından dolayı çok memnun olduğunu ifade etmekteydi…

Yani artık sistem normalleşiyor, bundan sonra, camiler, fetvalar, tekkeler ve zaviyelerle değil, direk olarak bu sistemin özünden beslenerek, bu sistemi yönetmeye çalışacak iktidar partisi…

Bunların sebebi Corona virüsü mü, yoksa ekonomik sıkıntılar mı? Bunu bilemeyiz, ama yoksulluk ve imkansızlık insanı dinden de imandan da eder demişler eskiler!

Biz bu kadar büyük bir ülkeyi çalışmadan, üretmeden ve çalıp çırpmaların çok olduğu bir yönetim ile bu güne kadar bu şekilde, İnanç, Milliyet ve duygusal ajitasyonlarla getirebildiğimiz yer burası…

Bundan sonrası iş yardım, Kemalizm ve dış kaynaklar yani yardımcı olacak finans kuruluşları, Dini, imanı, inancı ne olursa olsun, cami cemaati veya namazsız olsun, yeter ki parası olsun.

Gözünü sevdiğim Corona veya Covit 19 nelere kadirsin!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?