USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DIŞ MİHRAKLAR TEHLİKELİ Mİ?

03-03-2021

Devletin ve Milletin bekası söz konusu olduğunda, en büyük saldırının dış mihraklı olduğu ve tüm yabancıların dış mihrak tehlikesi oluşturdukları iddia ediliyordu.

Bizim dışımızdaki tüm ülkeler ve milletler dış mihrak tehlikesi olarak bilinmekteydi, terör belası, ekonomik kriz belası, eğitim belası, kalkınamam belası…

Bu gibi belaların tamamının, dış mihraklı olduğu iddia ediliyordu, bu tehlikeyi göstererek, sorunlarımızın tamamının dış kaynaklı olduğu izlenimi uyandırılmaktaydı.

Bu gün bakıyoruz ki, tüm sorunların dış kaynaklı olduğu iddiası maalesef bunu dile getirenlerin tamamının gücünü ve yönetim tarzını dış mihraklardan aldıkları ortada!

Şimdi gelelim dış mihrakları düşman gören ve İslam dışı İnançlara sahip olan ülkeleri kafir görüp onlara saldıran zihniyet!

İktidara gelmek için, Okyanus ötesinden icazet alınarak, iktidara yürümesinin önünün açılması, tüm engelleri kaldırması, maalesef dış mihraklı olması!

İktidara gelir gelmez, iktidarın ihtiyacı olan finans kaynaklarını bulmak için, dış sermaye ve dış mihrakların kredilerine göz dikmek, almak için ayaklarına gitmek!

Ekonomiyi yönetmek için yine dış mihraklardan raporlar, projeler ve programlar almak ve bu programları uygulamak.

Tüm siyasi projeleri özellikle ülkeye barış, huzur ve güvenliğin gelmesi, içerde azınlıkların haklarının verilmesi ve terörün sona ermesi için yine dış mihraklardan alınan projelerle, barış projesinin uygulanmaya çalışılması.

Bu günümüze gelelim ve ülkemizin yine dış mihraklara duyduğu ihtiyaçtan dolayı, dış mihrakların müdahale etmesi için, beklenirken, muhatap aramaya rağmen kimsenin elini uzatmaması!

Amerikan seçimleri üzerin geçen bu uzun zamana kadar Amerika dan bir muhatabın el uzatmaması, bir haberin bile gelmemesi…

Ekonomik olarak yüzde 17 faiz vermemize rağmen akıllı ve mantıklı aynı zamanda vicdanlı bir sermayenin ülkemize çekilmiyor olması!

Hatta İnsan hakları ve demokrasi konusunda bile dış mihrakların bize baskısı sonucu ancak lafta da olsa, bir hayali proje ye bile bu kadar heyecanlanmamız…

Bizim gerçekten İnsan Hakları ve Demokrasi uygulamalarına, Dış mihrakların hukuk standartlarına ihtiyacımızın olduğunu en yetkili ağızdan duymuş olmamıza göre…   

Gel ey Amerika bize müdahale et, gel Avrupa bizi hiza ya getir, ey İsrail bizimle iş birliği yap diyen yine bizler ve bizi yönetenler değil mi?

Bizim dış mihrakların hukuk ve kanun standartlarına onların parası kadar ve teknolojileri kadar ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.

Bizler dış mihraklara gözümüzü dikerek, içerde halkın rahatlaması için neden kendi başımıza bir kanun, bir hukuk ve bir demokrasi programı yapamıyoruz?

Bu günlerde her alanda yine dış mihraklara ve onların himmetine muhtacız ve ihtiyacımız vardır, ama hala onları düşman görmek, neyin nesi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?