USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DIŞARIDA GÜRÜL, GÜRÜL AKAN BİR DÜNYA 2

16-04-2022

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı başladığı zaman Ukrayna vatandaşları eşlerini, çocuklarını ve yaşlıları Komşu Avrupa ülkelerine yolladı.

Bunların arasında Afgan, Irak, Suriyeli insanlarda vardı. Sınırında bulundukları Avrupa ülkesine girmeleri engellendi. Bu tavır birçok gazetede ırkçılık olarak yorumlandı. Yorumların haklılık yanı yok denemez.

Ukrayna ekonomik ve sosyal kriterler yönünden Avrupa ülkelerine entegre olabilecek vasıflarda bir ülke.

Avrupa ülkeleri ekonomik ve sosyal kriterleri yönünden yeterli olan ülkelerin vatandaşlarını ülkelerine almakta beis görmüyor. Bu tutum ülkelerindeki sistemlerinin devamlılığı için olmazsa olmaz kuralardır.

Ukrayna ile Rusya arasında süren savaşta Ukrayna lideri Zelenskiy Avrupa birliğine müracaatta ederek ülkesinin Avrupa birliğine üye alınması için talepte bulunmuştu.

Avrupa birliği ülkeleri acil olarak üyelik işlemlerine başlatmıştı.

Türkiye'nin Avrupa birliğine 1960 yılından bu yana üyelik müracaatı olmasana rağmen neden üyeliğe alınmadı? Tek sebep Müslüman ülke olması mı?

Türkiye'nin ortak pazara üye edilmemesi nasıl açıklanabilir?

Ülkeler ekonomik ve sosyal kriterler bakımından dünya standartlarında ise onların birliğe almaları için müracaat etmelerini beklemezler. Kendileri üye olması için işlem başlatırlar.

“Ankara metrosunda açlıktan bayılan üniversiteliler"

Okula gitmek için metro istasyonunda bulunan üniversite öğrencisi metronun gelmesini beklerken bayılır. Metrodaki vatandaşlar ona yardımcı olmaya çalışırken yan tarafta bulunan bir başka bayan öğrencinin de bayıldığını görürler.

Olaya şahit olanlar bayılan gençlerle ilgilenir gençler kendilerine gelmeleri sağlanır. Onlara yardım eden şahıslar ikisine de aynı soruyu sorarlar.

Neden bayıldınız?

Akşam yemek yiyemedim.

Sabah kahvaltısını da yapamadım."

Öğrenciler dar gelirli vatandaşların çocukları. Onların ailelerinin kısıtlı bütçeleri ile okul okumaktadırlar. Devletin verdiği kredi de yetersiz.

Yurtlarda yer bulamayan öğrencilerden birkaçı birleşerek  bütçelerinin el verdiği kadarıyla bir daire kiralayabiliyorlarsa şanslılar. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?