USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DIŞARIDA GÜRÜL, GÜRÜL AKAN BİR DÜNYA 3

16-04-2022

Kiraların yüksek olması Öğrencilerin bazı ihtiyaçlarını azaltmalarına sebep oluyor.

Üniversitelerin fazla olması eğitimdeki kalitenin yetersizliği Üniversite mezunlarına dünya standartlarında eğitim verilmediği için uluslararası alanlarda iş bulmalarını imkansızlaştırıyor.

Ülkede dahi iş bulmaları adeta imkânsızlaşıyor. İş ilanlarını veren kurum veya iş yerlerinin çoğu tanınmış üniversitelerden mezun olanları tercih etmektedirler. Çalışmak için müracaatta bulunanlardan 5 yıllık tecrübe. Üç yabancı dil bilme şartı istemektedir. Müracaat edenlerin böyle bir işi ve vasfı olsa neden iş arasınlar ki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere “Yakın çevrenizden başlayarak ülkemizi, imkânınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın” çağrısı, ekonomik sıkıntı çeken gençler arasında tepkilere neden olurken siyasetçiler de Erdoğan'ın bu sözlerini eleştirdi.

Ülkenin geleceği olan gençliğin geleceklerine umutla bakmalı.

Bunun için gelecekten umut edebileceği gelişmelerin uygulandığı bir yönetimle yaşamalıdırlar Eğitimin rahat ve kusursuz sürdürmesi sağlanmalıdır.

Ülkede hak ve hukukun her vatandaşa aynı uygulandığı ortamda gençlerin geleceklerine sahip çıkmalıdır. Öğrenciler okullarını bitirdikleri zaman iş bulma konusunda tereddüt yaşamamalılar. Aldıkları eğitim kredileri işe girmeden devlet tarafından faizi ile geri ödenmesi istenmemelidir.

Gençlerin de yabancı ülkelere giderek gezmeleri ülkelerin kültürlerini, yaşam şartlarını öğrenmeleri doğru olandır. Asıl sorun işsiz geçlerin bunu yapmaları için gerekli paraya sahip olmadıkları gerçeğidir.

Vatandaşlar zorunlu olmadıkları sürece bulundukları yerlerden başka illere dahi gitmeye cesaret edemiyor. Bütçeleri bu gerçekleştirmelerine imkanı vermiyor.

Şair Ahmed Arif’in hasretinden prangaları eskittim şiirinde ki dizelerinde,

Art, arda kaç zemheri

Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurda.

Dışarıda gürül gürül akan bir dünya

 Evet! Dışarıda gürül gürül akan bir dünya var.

Ancak! Memlekete karamsarlık hâkim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?