USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DOĞRUSU HANGİSİ? 3

11-07-2022

Kredilerin geri ödemesinde bir işte çalışma şartının kaldırıldığı ve eğim süresince alınan 42.000 lira kredi alan öğrencinin ödemesi gereken faizi bindirilmiş miktarla 152.0000 lira ödemesi gerekmektedir. 

Bu fark nedir? Faiz.

Hani faiz sebep enflasyon sonuçtu? Banka faizlerini 14,5'te tutup öğrencilerin aldıkları kredi borçlarına %100 ün üzerinde faiz uygulanması hangi nedenin sonucudur sorusunu sorduruyor. Bakara süresindeki Nas bunu da içermiyor mu?

Ünlü bir deyiştir batmakta olan bir iş yeri size borçluysa ona kredi vererek batmasını engelleyin. Ödediğiniz para şahsın iş yerini batmaktan kurtulduğu zaman geri alabileceğiniz borçlar için güvence olacaktır.

Borçların ödenmesi isteniyorsa neden öğrenciler mezun olduğu anda iş başı yaptırılmaz? 

Bir başka mesele de TTB lığının bazı parti liderleri tarafından kapatılması gerektiği açıklamaları yapılmaktadır. Birliğin kapatılması açık olmasından daha iyi olamaz.

Doktorların birlikte olmaları sorunlarını demokratik yollardan dile getirmelerine olanak sağlamaktadır.  Bunu sendikalı ve sendikasız işçilerin yaşadıkları sorunlardaki farklılıkta görmemiz mümkündür.

Yasal bir sendikaya üye olan işçiler iş adamları ile direk ilişkiye girmezler. Onların baskı ve zorlamalarını bire bir üzerlerinde hissetmezler.

Sendikaya üye olan işçiler yasaların sendikalar verdiği yetkiyi kullanarak işveren ile sözleşme masasına oturarak anlaşma yoluyla sonlandırırlar. 

Sendikasız olan işçilerin çoğu işveren veya vekili ile karşı karşıya gelmek istemez. Hak aramalarında işverenin verdiği miktarı kabul etmek zorundadırlar.

Bu durum bir süre sonra dayanılmaz hale geldiğinde haklarını almak için talepte bulunurlar.

İşveren kabul etmeyince işverenin tepkisi talepte olan işçilerin işte çıkarılmasına dönüşür. . Bunu yapmasa bile işçilere periyodik olarak mobbing uygulanarak işverenin isteklerinin kabul ettirilmeye çalışılır. 

Sendikasız çalışan birçok çalışan işverenin uygun gördüğü ücretle çalışmayı istemeyerek olsa da kabul ederler.

Etmezseler işten çıkarıldıkları anda işsizler kervanına katılacaklarını bildikleri için zorluklara tahammül ederler.

Doğru olan bu mudur?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?