USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DÜNYA HAYATI FANİDİR!

24-03-2024

Bu günlerde kendi dünyaları için çalışan siyasilerin müzik gürültülü, her tarafı tamamen algı olan, gerçekle ilgisiz çalışmalarına şahit oluyoruz.

Her siyasi parti veya siyasetçinin kiraladığı bir minibüs ve içinde Kürtçe şarkılar ve sloganlarla, halka hitap etmeye çalışırken, bu halkın yüzde 80 nin bu lafları ve bu sloganları anlamadıklarını bilebile gürültü çıkarıyorlar!

Neye, kime, neden, nasıl hitap ettiklerini kendileri bile bilmiyor, oysa bunun bir nedeni duygulara hitap etmek olduğunu çok iyi biliyorlar, İstanbul daki, nasıl bu dili seçimden seçime kullanıyorsa, Batmandaki siyasi de aynı amaçla kullanmaktadır.

Bu memlekette sürekli iki alan kullanılmaktadır, biri Din, diğeri ise milli duygular ve Ezan ile Bayrak, işte bu iki konu istismar edilerek, seçime gidiliyor!

Kim çok dinden ve imandan, namazdan ve ezandan söz ediyorsa, kim bayraktan ve vatandan söz ediyorsa, bilin ki bu siyasi kişi bu iki alanı kullanmaktadır.

Şimdi size çok önemli bir Dini mesajı Kurandan ileterek bu dünya için çabalamanın ne anlama geldiğini Allah ın ayetleri ile alimlerin görüşleri ile açıklamaya çalışacağım.

Hadid 20 ve 24. Ayetler ışığında insanoğlu nun dünya ya bağlılığının sınır ve ölçülerini vereceğim, inşallah yararlı olur.

İnsanların dediğine bakılırsa, Dünya hayatı geçici ve fanidir, her şey öbür dünya da yani ahiret hayatında vardır, dünya için çalışmaya değmez…

Acaba İslam dini ve Allah böyle mi buyuruyor; “Biliniz ki: Dünyâhayât bir oyun, bir eğlence, bir süs ve aranızda bir tefahur ve mal-ü evladdabir çokluk yarışından ibarettir, bir yağmur temsili gibi ki otu rençberleri imrendirmiştir, sonra heyecana gelir, bir de görürsün sararmıştır, sonra da olur bir çörçöp, âhırette ise şiddetli bir azâb bir de Allahdan bir mağfiret ve rıdvan vardır. Dünya hayât bir aldanış metâından başka bir şey değildir.

Rabbinizden bir mağfirete; Allah'a ve peygamberlerine inananlar için hazırlanmış olup genişliği gökle yerin genişliği kadar olan cennete koşuşun. İşte bu, Allah'ın lütfudur ki onu dilediğine verir. Allah büyük lütuf sahibidir. 

Yeryüzünde ve kendi nefislerinizde uğradığınız hiçbir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da) yazılmış olmasın. Şüphesiz bu, Allah’a göre kolaydır.

Elinizden çıkana üzülmeyesiniz ve Allah’ın size verdiği nimetlerle şımarmayasınız diye (böyle yaptık.) Çünkü Allah, kendini beğenip övünen hiçbir kimseyi sevmez.

Onlar cimrilik yapanlar insanlara da cimriliği emredenlerdir. Kim arka dönerse şübheyokdur ki Allah, her şeyden müstağnî, bütün hamdlere lâyık olanın ta kendisidir.”

Yukarıda verdiğimiz dört ayette de dünya ile dünyalıklar ile övünmemeyi ve dünya hayatının bir aldanıştan ibaret olduğunu ifade etmektedir.

Oysa Allah yerleri ve gökleri boşu boşuna yaratmamıştır, boşu boşuna bir iş değildir, yerlerin ve göklerin yaratılışı, demek ki bu muazzam yapıyı kuran, Allah boşuna bir şey yaratmaz.

Yalan dünya, kahpe dünya, boş bir dünya için yaratmadı Allah, bu evreni yaratışında bir anlam ve bir sorumluluk ile yaratmıştır.

Yani boş bir dünya değil ve boş verip, bu dünya da sadece ibadet ve zikir yaparak, geçirme yeri değildir İslam a göre!

Hiç ölmeyecek gibi dünya ya ve hemen ölecek gibi de Ahirete çalışmak gerekir bu dünya da, Nasıl?

Yarına devem edelim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?