USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DÜNYA’NIN TAMAMI SAVAŞMIYOR!

18-02-2024

Dünya ve özellikle bizim dünyamız, bizim bölgemizin savaştığı gibi tüm dünya da savaş ve ölüler gözyaşı, hapis keder ve elem yok!

Dünya bu bölgesi enerjisini ve enerji kaynaklarını bir birini yok etmekle uğraşırken, başka köşesi ve bölgesi, insanlık adına ve insanlık yararına çalışıyor!

Bu gün yeryüzündeki ve yer altındaki enerji kaynakları için acımasızca bir savaş veriliyor, su savaşları, petrol savaşları ve aşırı silahlanma…

Tıpkı lambanın bulunması, otomobilin icadı, bilgisayarın bulunması gibi, dünya da yeni bir çığır açacak olan güneş enerjisinin uzaydan ışınlanma ile iletimi!

Bunun için ilk deneyler yapıldı ve bu ilginç, ilginç olduğu gibi elzem olan bir insan ihtiyacı daha karşılanmış oluyor.

Bununla ilgili yapılan basın açıklamasında; Tesla'nın hayali gerçek mi oluyor? İlk kez bir uydudan Dünya'ya elektrik ışınlandı

Nikola Tesla'nın yüzyıl önceki hayali, uzaydan Dünya'ya ilk defa enerji ışınlanmasıyla gerçeğe dönüştü. Bu dönüm noktası, uzay bazlı güneş enerjisi istasyonlarının kapısını aralıyor ve uzak bölgelere, hatta afetten etkilenen alanlara enerji sağlama potansiyeli taşıyor.

Video oyunlarından alınmış bir fikir olarak başlayan, ancak gerçek dünyada hayata geçirilen bir proje sayesinde, uzaydan yeryüzüne kablosuz enerji ışınlandı.

Uzayın sonsuz boşluğunda, güneş enerjisini toplayıp bunu Dünya'ya ileten bu deney, bilim ve teknolojinin sınırlarını zorluyor.

Geçen haziran ayında başlatılan bu deneysel çalışma, yörüngede dönen bir uydu üzerindeki güneş panelleri aracılığıyla Dünya'ya enerji iletimi sağlıyor. 

Düşük Yörünge için Güç Transferi Mikrodalga Dizisi Deneyi (MAPLE) adı verilen bu deney, uzaydan güneş enerjisinin iletimini mümkün kılan bir dönüm noktasını işaret ediyor.

Uzaydan Dünya'ya kablosuz enerji transferi yapabilme potansiyelini araştırmak için geliştirilen Uzay Güneş Enerjisi Göstericisi (SSPD) projesinin lider araştırmacısı ve eş-direktörü Ali Hajimiri "İnternetin bilgiye erişimi demokratikleştirdiği gibi, kablosuz enerji transferinin de enerjiye erişimi demokratikleştirmesini umuyoruz.

Bundan faydalanmak için herhangi bir enerji iletim altyapısına ihtiyaç olmayacak.

Bu, enerjiyi uzak bölgelere ve savaş veya doğal afetle harap olmuş alanlara gönderebileceğimiz anlamına geliyor" dedi.”

Düşünün deprem oluyor ve her yer karanlık altında aniden uzaydan elektrik ışınlanıyor ve kurtarma ekipleri, hastaneler, sağlık birimleri çalışıyor!

Telefon bağlantıları kopmuş ve iletişim sağlanamıyor, hemen devreye uzaydan enerji nakli yapılıyor ve herkes iletişim sağlıyor!

Elektrik kabloları günlerce ve ayalarca bağlanamıyor, o an uzaydan kablosuz ve tamamen dijital ortamda elektrik transferi sağlanıyor!

En önemlisi uzaydan elde edilecek bu kablosuz iletimi sağlanan enerji sayesinde, enerji savaşları ve yer üstü ile yer altı kaynaklar için kimse savaşmayacak!

Kirli enerji yüzünden doğamız, atmosferimiz kirlenmeyecek, mevsimler değişmeyecek, zehirli madenler çıkarılmayacak!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?