USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EĞİTİM HAFTASI VE SORUNLARI…

03-09-2019

Gelecek hafta başında eğitim öğretim haftası başlıyor ve endişeli, heyecanlı, bir o kadarda, umutsuz olan veli ve öğrenciler, bu haftaya hazırlanıyorlar…
Okulların onarıma ve bakıma ihtiyacı olduğu gibi, temizlik ve temizlikçilere, demirbaş ve sarf malzemelerine eskisinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.
Veliler okul ve kırtasiye harcamaları ile ateş pahası olan masrafların düşüncesinde, öğrenciler ise eğitimi kaliteli okullar ve etkin öğretmenler peşinde koşmaktalar…
Eğitimin sorunları ise bu yıl her zamankinden ve her dönemden daha fazla, durdurulan yatırımlar, iptal edilen yatırım programları, tasarruf tedbirlerine takılan ihtiyaç malzemeleri…
Eğitim öğretim haftası na bir hafta kala öğrenciler, veliler ve okullar hazırlığını yapmasına rağmen, bu kurumları idare eden idareciler ne yapıyor acaba?
İl Milli Eğitim müdürlüğü birimleri ve başındaki idareci, bu eğitim öğretim yılına ne kadar hazırlıklı giriyor?
Benin aldığım duyumlara göre, servisler ve taşıma programı bile başlatılamamış ve hiçbir okul açılışa hazırlanamamış…
Zaten eğitim kalitesinde dibe vurduğumuz bu yıl içinde hala bu dorunun sorumlusu ortaya çıkarılamadığı gibi, bedel ödemesi gerekenler, çok pişkin bir halde koltukları işgal etmeye devam ediyorlar..
Bir de bu kurumun seçkinlerinden oluşan, sözde akademik donanıma haiz, ARGE birimi ve çalışanları var, onlara sormak lazım, eğitim kalitesi ve başarı oranındaki düşüş ile ilgili, acaba hiçbir araştırma yaptılar mı?
Sorunu tespit ederek, bu sorunlara ARGE çerçevesinde çözüm projeleri sundular mı? Varsa bunu kamuoyu ile paylaşabilirler mİ?
Bu birimin çalışmalarını da merak ediyorum, yoksa onlarda il müdürü gibi, sadece tabela personeli olarak ense mi yapıyorlar?
Bu memlekete yazık, her türlü altyapıya ve insan kaynaklarına rağmen, çalışmayan ve tembel personel ve idareciler yüzünden maalesef geriliyoruz.
Bakın siyasiler bile bürokrasi ile başa çıkamadıklarını ve onlara söz geçiremediklerini açıkça ifade ediyorlar, bu kadar kişi arasında birkaç tane vatansever, milliyetçi, onurlu ve sorumluluk sahibi bürokrat yok mu?
 Aldığım duyumlara göre il milli eğitim müdürü eğitim öğretim haftasının açılışına bir hafta kala izin alarak, bu sıkıntıların sorumluluğundan kaçmak için Ankara da siyasi torpille sorunsuz bir ile atamasını yapmaya çalışıyormuş…
Yazık değil mi, memleketimin başka bir ilinde, başka kurumları ve öğrencilerin hayatını karartacağına, istifa edip, köyüne dönse birkaç koyun güderek, bari doğaya ve diğer canlılara sahip çıksa, yoksa bunu bile yapamayacağından mı korkuyor!
Çok yazık bu memlekete, bu kurumlara çok yazık,  kendine bile yetmeyen, iki koyun bile güdemeyen, sıkıntılı ve kompleksli kişileri bu kurumların başına getiren siyasi irade ve diğer güçler bunu iyi düşünmeli ve hesabını iyi yapmalı…
Biz bu kişilerle, geleceği parlak, yıldızı parlayan bi ili ve onun geleceği olan gençliği feda ettik bari diğer iller bu yanlışlığı yaparak, bu müdürü kendilerine il müdürü olarak kabul etmesinler! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?