USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ELİT KESİM HER DÖNEM YOLUNU BULUR 3

06-08-2022

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Tatlı su balığı siyasetçileri var.

Suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil; öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır, kral çıplak demenin zamanıdır. Allah cesur olana izzet verir. Cesur olan izzet kazanır, itibar kazanır” dedi.

Eski AKP'li Bakan Hüseyin Çelik, sert eleştiriler yöneltti, Arınç'ın 'kral çıplak' sözlerine destek çıktı.

AKP'nin kurucularından olan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Kral çıplak demenin zamanıdır” diyen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’a, “Sayın Arınç, vicdan sahibi bir insandır. Vicdanına, hukuka, demokrasiye uygun olmadığını düşündüğünü söylüyor” diyerek destek verdi.

Cemil Çiçek: Demokratik tövbeye ihtiyaç var

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Cemil Çiçek “Ramazan'da midemizle tuttuğumuz orucu biraz da ağzımızla tutmamız lazım. Demokratik tövbeye ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Eski meclis başkanlarından Cemil Çiçek ise iktidarın birçok yanlış yaptığını ve bu nedenle tövbe etmesinin gerektiğini açıklamıştı. Politikada tövbe olur mu? Sanırım tövbenin sınırları yoktur. Mesele kul hakkı ise tövbe etmekte yarar vardır.

Açıklama yapan üç kişi de AKP’nin kurucularındandı. Onların bir süre sonra AKP ile yollarının ayrılmasının sebebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikasında yaptığı değişiklikler sonucunda gerçekleşti. Yakın tarihe kadar bazı milletvekilleri eleştiride bulunmalarına rağmen etkili olamamışlardı. İkisi meclis başkanlığı yapmış bir diğeri Milli eğitim bakanlığı yapmış kurucu üyelerin ayrıldıktan sonra değişen uygulamalar ile ülkenin kaybettiğini gördükleri zaman eleştirileri yapmamalarını bugüne bırakmaları gecikmiş uyarılar değil midir?

Benzer akıbete maruz kalan Babacan ve Davutoğlu bir parti kurarak AKP’nin yanlış uygulamalarını halka aktarılması gerektiğine karar vererek bir mücadele başlatmışlardır. Buna rağmen vatandaşlar Babacan ve Davutoğlu'na neden daha önce bu tavrı göstermediniz eleştirini yapmaktadırlar.

Vakıf bank yönetim kuruluna seçilen eski millet vekillerden Güreşçi Hamza Yerlikaya muhalefetin aşırı eleştirisi sebebi ile görevinden ayrılmıştı.

Milletvekilliği politika değişikliği ile sonlandırılan bir başka AKP li politikacı Afif Demirkıran Turkcell iletişim yönetim kurulu üyeliğine 20 bin euro ücret ile getirildi.

İktidar bunları neden yapmıştı? Partiden aday gösterilmeyen birçok milletvekilinin iktidara karşı tavır almamaları için olabilir mi?

Vakıfbank’ta eski İçişleri Bakanı AKP'li Abdulkadir Aksu da yönetim kurulu başkanlığına getirilmişti. Bankanın genel kurulunda Abdülkadir Aksu'nun da bu görevinden ayrıldığı, Aksu'nun yönetim kurulunda bağımsız üye olarak yer alacağı belirtildi.

Meclis lokantasında çıkarılan yemeklere zam geldi: En pahalı yemek 25TL

Meclis restoranlarındaki yemeklere yüzde 50'ye varan oranlarda zam geldi. Restoranın en pahalı yemekleri arasında bulunan kuzu kavurmanın fiyatı, yeni zamla birlikte 18 liradan 25 liraya yükseldi.

Ülkenin ekonomik sorunlar nedeniyle ezilen vatandaşların bir kap yemeği sofraya koymak için harcadığı miktar ile mecliste on kap yenebildiğini öğrendiler. Vatandaşlar çektikleri sıkıntının millet vekillerinin sıkıntı yaşamaması için uygulandığını yetkili ağızlardan duymak istiyorlar.

Meyve ve sebze fiyatlarının üretim sezonlarında fiyatlarının düşeceğini belirten iktidar yetkililerinin bu tahmini de boşa çıktı. Mecliste bir kap yemek 25 lira iken piyasada bir kilo meyve fiyatı aynı fiyatla alına bilinmektedir. Mecliste vekil maaşları ile geçinmenin zorluğundan dem vuranlar çok istiyorlarsa buyursunlar gelsinler herhangi bir eve misafir olsunlar. Bir ay boyunca evin reisinin gelirleri ile ailesini geçindirirken çektiği sıkıntıyı görsünler. O zaman vekil olarak yaşadıkları ile düz bir vatandaşın yaşamındaki zorluğu anlarlar.

Anlamak için yaşamak gerekir mi? Bence hayır. Çünkü halkın içinden gelen vekiller o tarihe kadar vasat bir hayat sürdürmekteydiler. Şu anda yüksek ücret almaları ve birçok kolaylıktan yararlanmaları o günleri unutmaları için neden olamaz. Unutanlar var mıdır?  Elbette vardır. Onlara verilecek tek öğüt deneme amaçlı asgari ücret ile kira, doğal gaz, elektrik, su giderleri dâhil geçinmeyi denesinler. Dar gelirli vatandaşlar onları ayakta alkışlarlar. Bu eylem gerçekleşir mi?

Sizler bunun gerçekleşmeyeceğini benden daha iyi biliyorsunuz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?