USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EMEKLİLER, BEKLENTİLER VE HEZİMET!...

10-10-2023

Ekonomik krizi en çok saray yaşıyor! Bu krizin farkında olmadıklarını sanıyorsunuz, ama bildiğiniz gibi değil, bahçeliye ve tüm seslere rağmen cumhurbaşkanı, emeklilere kesenin ağzını açmıyor!

Buna şöyle de diyebiliriz, galiba açamıyor, elinde hiçbir şeyi olmayan, hiçbir şey veremez, Ak parti kongresinde çok büyük vaatlerde bulunmuş gibi, ilk kabine toplantısından sonra müjdeyi bekleyin diyen iktidar, dün açıklandığı gibi, sadece bir parmak bal çalma ile yetinildi!

Emekliler çok büyük bir beklenti içine girmişlerdi, bende bir emekli olarak bu bekleyişin sonucunun hezimet olacağını veya bu verilecek zammın takla attırılarak, yılsonuna kadar uzatılacağını tahmin edenlerdenim!

Beklentilerin çok altında kaldılar ve tüm emeklileri bir kez daha şok ettiler, bu gidişle yani birkaç şok sonucu birkaç emekli daha kalpten giderek, ödemeler dengesini sağlayacak bu iktidar!

Zaten EYT öncesi emeklilerin çoğu çok yaşlı ve kalp sorunları ile yaşıyorlar birkaç şoka dayanacak kalpleri yok!

Dikkat ederseniz AKP kongresinde yüzde elli oranında AKP üst düzey siyasetçileri değiştirildi, çok yakın isimler kabine dışı kaldı!

Bunların nedeni ise birçoğunun maalesef yolsuzluk ve hırsızlık iddiası ile hazineyi ve diğer kaynakları soyma iddiası ile gözden düştükleri!

Bu kadar acımasız ve bu kadar profesyonel hırsızların, yönettiği bir ülkede iktisadi ve mali sorunların çözülmesi mümkün değil!

Sadece bir iddia ile ilgili bir konuyu sizlerle paylaşmak isterim, dün dinlediğim bir videoda tüylerin diken diken oldu doğrusu.

AKP MKYK da ismi çizilen Binalı Yıldırımın isminin çizilmesinin altında yatan nedenler ve iddialar,

Birincisi şüpheli ilişkiler, özellikle varlık fonu eski başkanı Mehmet Bostan ile Binalı Yıldırım arasındaki ilişkilerin bu konunun başında geldiği ve bu fondan çalınan 25 milyon dolar!

Uzun süreden beri peşine düşülen ve nerede kime verildiği bilinmeyen bu varlık fonu kaynağının baş sorumlusu Binali Yıldırım olarak görülmektedir.

Mehmet Bostan ve bir başka kişinin gizli olarak yargılandığı bu davada, Binali Yıldırımın ifadesi bile alınmamasına rağmen, baş sorumlu olarak görüldüğü…

2016 da Binali Yıldırım tarafından varlık fonu başkanlığına getirilen bu şahıs 11 ay sonra ani bir kararla görevden alınır ve Berat Albayrak tarafından bu fondan kayıp olan 30 milyon doların akıbeti sorulmaya başlanır!

Bu sadece bir konu ve bu olayda kayıp milyon dolarların akıbeti hala bilinmemektedir. Binali Yıldırım gibi kırk yıllık bir dava arkadaşının bu millete verdiği zarar sadece bu kadar la bitmiyor.

Bunun gibi yakın dava arkadaşlarının liste dışına itilmesi ile birlikte daha yeni yeni çıkacak olan büyük vurgunları ve yolsuzluk usulsüzlükleri…

İşte bütçenin gittiği yerler, kaçıranlar ve kaçırılanların özellikle bu kabine dışı kalan bakanlar ve MKYK da dışarıda kalanların soruşturulması ile ortaya çıkacaktır.

Bu gün sözünü ettiğimiz buz dağının en küçük kırıntısı yarın daha neler ortaya çıkacak, 128 milyar dolara mı yoksa KKM da verilen faizlere mi, bu yüzden ileride yani yerel seçimlerden sonra, bu maaşları bile alamayabiliriz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?