USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ENFİLASYONUN TEK NEDENİ YÜKSEK FAİZ DEĞİLDİR 2

09-06-2021

İç işleri bakanının Peker'in bir siyasetçiyi 10 bin dolar aylık bağladığı haberini yayıldıktan sonra adını vermediği politikacının kim olduğu konusunda sorulan tüm soruları cevapsız bırakmıştı.

Peker paylaştığı son videoda söz konusu 10 bin doları vermedim.

Bir milletvekili ceza evinden çıktıktan sonra bana ulaştı bir yakının tefecilerin eline düştüğünü yüklü miktarda borçlandığını söyledi. Benim sorunu çözmemi istedi.

Vekilin teklifine ceza evinden yen çıktığım için vekilin isteğini yerine getiremeyeceğini, ancak yakının borcunu ödeyebileceğini aktarmış.

Peker bazı şahıslara para konusunda yardım etmelerini istemiş ancak olumlu yanıt alamamış. Belirlenen miktarda parayı kendi ödeyerek sorunu çözmüş.

Aynı milletvekiline seçim öncesinde kullanılmak üzere bavullar dolusu para verdiğini paylaştığı videoda belirtmektedir.

Ek olarak ta Peker'e ait kahve fabrikasında üretilen paketlenmiş kahvelerin seçim mitinglerinde vatandaşlara dağıtılması için alındığını, ödemenin yapılacağı söylenmesine rağmen şahsına ödeme yapılmadığını belirtiyor.

Seçilmiş bir vekilin böylesi bir yardım için Peker'i tercih etmesi temsil ettiği makam nedeniyle manidardır.

Vekil yeğeninin böylesi bir sorunu yaşaması durumunda hukuka başvurarak yasalardan yardım istemeliydi.

Belli ki vekil yasal yoldan yapılacak müdahalede süre uzayacak sorunun çözümü istediği şekilde gerçekleşmeyeceği için bu yolu tercih etmiş olabilir.

Sorunu Peker çözerse süre kısalacağı gibi yeğeni hakkındaki sorununu vatandaşlar duymamış olacaktı.

Bu açakalma ile ülkede ağır ekonomik sorunlar yaşanırken, bazı vatandaşların parasal yönden sıkıntı yaşamadıkları anlaşılıyor.

Faiz sebep enflasyon sonuçtur, tezi ile ülkede enflasyonun aşağı çekilme çabaları döviz ve altın fiyatlarında yükselişe neden oldu.

Cumhurbaşkanının son iki açıklaması ile ülkede döviz fiyatlarındaki artış ile ülke ekonomisinin 90 milyar lira zarar ettiği idea edilmektedir.

Bu para ile ülkedeki birçok esnaf ve dar gelirliye yaşanan pandemi nedeni ile parasal yardım yapmak mümkün olacaktı.

Ülke zor kazanarak kolay harcıyor.

Tam da bu nedenle ülkede sorunlar artarak devam ediyor olabilir mi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?