USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Filyasyon da Kıraç zaferi…

29-09-2020

Corona ile mücadele de ilimiz çok büyük deneyimler elde etti denilebilir, bunlardan en önemlisi ise Filyasyon çalışmaları oldu.
Filyasyonda en etkili çalışma ise Batman emniyet teşkilatının çalışması olduğunu ve bu çalışma sayesinde virüsün Batman da kısa zamanda kontrol altına alındığını söyleyebilirim.
Filyasyon nedir?
“Bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında vakaların bildiriminden sonra hastalık etkenini, kaynağını, bulaşma yolunu saptamak ve korunma ve kontrol önlemlerini almak amacıyla yapılan saha incelemesidir.

Bu inceleme sırasında vaka ile teması olanlar da koruma ve kontrol önlemlerine dahil edilir.
Vaka görüldüğünde filyasyon çalışması gerektiriyorsa hastalık geriye doğru taranır. Filyasyon çalışması kapsamında, vakanın kaynağını bulmak ve belirlemek için çalışmalar yapılır. Hasta ve hastayla teması olanlar da dahil koruma altına alınması önlemleri uygulanır.”
Bu alanda başarılı olmak için hastayı adresinde tespit etmek ve onun dışarı çıkmaması için sürekli kontrol altında tutmak, bu kontrol ve denetim ise ancak, emniyetin silahlı ekipleri ile mümkündü.
Nedeni ise halkımız ya silahtan veya ödüllendirmeden anlar bu iki yolla kontrol altına alınabilir, aksi halde onu eve bağlamak mümkün değildi.
İşte bu kontrol denetim ve uygulamayı Batman Emniyet müdürü Köroğlu Kıraç ve ekibi çok güzel bir şekilde yaptıklarına bizzat şahit oldum.
Virüs bulaşan şahısları tespit etmek testi pozitif çıkanı sistemden kontrol etmek ve Filyasyon ekibi ile günde en az iki sefer verilen adreste kontrol etmek, birde çok yüksek para cezaları ile korkutmak ve bazen silah göstermek…
İşte Batman da corona salgının bir ay içinde Pik seviyesinden en altlara inmesinde bu ekibin sabırlı ve ısrarlı çalışmalarının sonucu olduğunu burada bu köşede itiraf etmek isterim.
Halkımızı çok güzel ikna ve inandırma yolu ile evine bağlayabilen, halkın içinden biri olarak halk ile birlikte her türlü olumsuzluğun üstüne giden, kapısı 24 saat halka açık olan, Kıraç asayiş, güvenlik
Ve kolluk kuvvetinde olduğu gibi, halkın sağlığı söz konusu olduğu zamanda canla başla çalışmasını bilmiş belki de en sağlıklı çalışan tek kurum olduğu için, sayın Kıraç ve ekibi madalya ile ödüllendirilmelidir.
Bir ilin başına 20 yılda bir böyle duyarlı, nazik, anlayışlı ve halka hizmeti şiar edinmiş emniyet müdürleri gelebilir, Kıraç Batman için bir şanstır.
 Abartılı değil, bu başarısı de yalnız bir alanda değil, örneğin, uyuşturucu ile mücadelede, fuhuş ve aile içi şiddet olaylarında, terör ile mücadele ve hırsızlık olaylarına, trafik denetiminden, mali denetime kadar her alanda, emniyet müdürü ve ekibinin etkili çalışmaları sonucu, son yılların en huzurlu ili haline geldik diyebiliriz…
Ben bu köşe de yazdıklarımla yetinmek zorundayım, ama bunun ödüllendirilmesi ve takdir edilmesi öncelikle Batman halkına daha sonra da, Batman valisi ne düşmektedir.
Sanırım emniyet müdürümüzün başarısını herkes görmektedir. Kendilerine en uzak ve hiç görüşmemiş biri olarak, uzaktan edindiğim izlenimlerim böyle, birde onu yakından tanımak ve fikir düşüncelerinden yararlanmak isterim.
Hümanist kişiliği ve yasalara kanunlara olan bağlılığı ile hizmet aşkının birleşmesi sonucu birçok Batmanlı ile birinci derece hemşericilik ilişkisine girdiğini biliyorum.
Bana nasip olmasa da, yakın zamanda bu sıcak ilişkileri sonucu, Batman ın fahri hemşeri si olarak ilan edilse hiç şaşmam, onunda Batman ı birinci memleketi olarak görmesi dilek ve temennisi ile sayın müdürümüze çalışmalarında başarılar dileriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?