USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FUTBOL VE SİYASET…

01-01-2024

Suudi Arabistan’da bir fırsat verildi Kemalistlere ve ırkçı milliyetçi sözde laik im diyenlere, tıpkı şeriat, tarikat, dinci ve din siyasetçileri gibi, o çekilmez şovenliklerini sergilediler.

Neymiş, gerici yobaz Araplar, neymiş Arapların Mustafa Kemal ve Türkiye ile sorunları varmış, neymiş, Aslan futbolcular, boyun eğmediler, neymiş takımlar dik durdu…

Gerici ve demokratik olmayan bir ülkeymiş bu ülke onlar ne anlar Kemalizm ve Atatürk ten bir sürü hakaretler, edildi!

Dinci siyaset güden iktidar ise bu teranelere ve bu olan bitene içinde gülerek, cevap verme ihtiyacı bile duymadı.

Daha sonra yapılan açıklama ise çok komik kaçmadı mı? Sadece çok üzüldüm lafı ile geçiştirildi bu kriz ve bu siyasi komplo!

Başka bir iktidar siyasetçisi ise ne dedi, “gelip ülkende Atatürk posteri açsana!” Kemalistlere tokat gibi cevap olmadı mı?

Siz yaklaşık seksen yıl bu sloganları kullanarak, sizin dışınızdakileri nasıl dışladınız ise bu gün siz muhalif olanlar o şekilde sizi dışlıyor ve sizi saymıyor!

Artık yanınızda sizi savunacak bir devlet gücü ve otoritesi yok, uluslararası arenada, böyle yalnız ve böyle boynu bükük, hem de beğenmediğiniz bir şeriat devletinde kaldınız! 

Siz nasıl dün kimseye müsamaha göstermediniz ve herkesi dışladınız bu gün sizin yarattınız ve yetiştirip adına dindar dediğiniz bu nesil sizinle alay edercesine sizi yalnız bırakıyor!

Bu ülkeden bazı şeylerin çok çabuk değişmesi gerekiyor, tahammül, demokrasi, hak ve hukuk ilkeleri her fikir ve düşünce, her inanç ve din için aynı şekilde ve eşit olmalı…

Herkesin herkesi kabul ve saygı içinde tahammül etmesi, herksin hoşgörülü olması gerekir, iktidar kimin eline geçerse, muhalefeti ve dışındakileri ezme ve saymama ilkelerinden vaz geçilmelidir.

Bu ülke bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin hakkı ve hukuku olmalı, düşünceler ve fikirler, bizi insanlığımızdan uzaklaştırmamalı.

Hepimiz bir birimize tahammül etmeli ve hepimize değerlerine saygı göstermeyi öğrenmeliyiz, iktidara gelenler dışındaki insanları sevip saymasını öğrenmelidir!

İktidar benim deyip kimseyi saymama ve dışındakileri yaşam hakkı tanımama fikir ve düşüncesi toplumu bu şekilde gere ve kutuplara ayırır…

Toplumun bu gün rahatsızlık uyandıran tutum ve davranışları, seksen yıllık Kemalizm ve layık lığın yanlış ve tek taraflı uygulanmasından kaynaklanmaktadır!

Başla Din, başka Dil, başka milliyet ve üstün ırk tezleri ile işte böyle kendi dışınızda kalanları hiçe saymak, sonucu milliyetçiliğe, sonucu şovenliğe ve siyasi dindarlığa gider…

Bu gün sizin yarattığınız din anlayışı ve milliyetçilik akımı, sizi bile dışlıyor ve size tanımıyor, ey laik ve Kemalist, cumhuriyetçiler!

Rahatsız olduğunuz, İmam Hatip Dincileri ve MHP milliyetçileri bir olup sizleri uluslar arası ve dış dünya da bile komik duruma düşürüyor!

Önce kendi düşünce ve inancınızı gözden geçirmelisiniz, ondan sonra da dönüp özeleştiri yaparak, tüm insanlığa ve tüm düşüncelere saygılı olmayı öğrenmelisiniz!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?